Wpis z mikrobloga

Jest sens samemu bawić się w wyciszenie auta czy lepiej oddać jakiejś firmie która to robi? Kupiłem ostatnio Peugeota 308 GT z 2018r i jest tak głośno w środku (szum opon), że po godzinie jazdy zaczyna mnie boleć głowa. W poprzednim gruzie w dieslu to była cisza w środku w porównaniu to tego.
#motoryzacja #samochody
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turtle1380: chyba najtańszą i najlepszą opcją jest kupno innego samochodu (nie licząc kupna innych opon)
Tam się nie dość że trzeba n---------ć ze wszystkim, materiały nie za darmo, to jeszcze szyb nie wymienisz, koło silnika nie wsadzisz itepe.
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek nie tylko szum ale on jest najgorszy, wszystko słuchać, wycie silnika przy wyprzedzaniu, samochody przejeżdżające obok itp
@OrzechowyDzem mam Michelin pilot sport 5 raczej nie czytałem żeby ktoś narzekał na głośność
@niegwynebleid tylko sprowadziłem go 2 miesiące temu w stanie idealnym jak z salonu więc trochę lipa teraz sprzedawać
  • Odpowiedz
@Turtle1380: Zależy jak się rozbiera, ale kiedyś ludzie tylko sami robili, kupowali takie maty srebrne wyklejali nim cały samochód z drzwiami i była spora różnica. Tylko potrzebujesz garaż i drugie auto, bo to musisz dosłownie wszystko wyjąć z środka, włącznie z deską, więc robota na miesiące, zwłaszcza jak się pracuje.

Ogólnie niektóre auta są dobrze wyciszone inne słabo.. znam to uczucie kiedy przesiadasz się do głośniejszego samochodu, ale po czasie
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678 najlepiej, że każdy chwali francuskie auta za wyciszenie a w rzeczywistości to tragedia. Ja tam nie chcę wyciszać jak w jakimś rolls royce tylko chce chociaż trochę wyciszyć ten szum opon reszta mi zbytnio nie przeszkadza
  • Odpowiedz
@Turtle1380: szum samych opon to ciezko bedzie okiełznać bo on sie niesie , zobacz czy opony nie sa wyząbkowane, letnie opony powinny być ciche do tych 120km/h, zimowki markowe zaczynaja wyć od 90-100.
Zerknij czy nie zgubiłeś jakiegoś nadkola, teraz czesto daja takie filcowe gowno, moze warto kupic plastikowe i na to nawet dać te 0,5cm pianki kauczukowej
  • Odpowiedz
@Turtle1380: mozesz zrobic to samemu. Troche zabawy jest, ale jak ogarniasz podstawy napraw, to dasz rade. Zaopatrz sie w plastikowe lyzki do podwazania zaczepow i konecznie w rekawiczki, bo maty bitumiczne moga ci pokaleczyc palce.

Zacznij od wnetrz drzi, potem maski, a na koncu nadkoli, bo z nimi jest najwiecej roboty. Maty bitmat i do tego gabka 10mm.
  • Odpowiedz