Wpis z mikrobloga

@biskup2k same gry to też była rzeźnia. przed powstaniem steama trzeba było indywidualnie instalować jakieś sterowniki dla każdej gry i odpalać je z jakiegoś batcha w którym się wykomentowywało poszczególne linie, w zależności od własnej konfiguracji.
jestem konsolowcem, ale tamte rzeczy odeszły w niepamięć na długo przed tym zanim kupiłem konsolę.
  • Odpowiedz
Zworka + grzebanie w biosie - tak, to dla mnie świrowanie. W dodatku pamiętam bios z mojego starego kompa, każde zmienienie czegokolwiek wiązało się z tym, że komp potrafił się nie odpalić

@Mega_Smieszek: trzeba było sobie kupić Amigę, tam nie było problemów z dyskami, jakie kurna konfigurowanie w BIOS??
  • Odpowiedz
  • 1
Bo zaraz skisnę xD Niektórzy tak się obruszyli jakbym im siostrę rozdziewiczył xD W rozumieniu wykopka sropka to ja kupując sprzęt MUSZĘ WIEDZIEĆ jak on działa i MUSZĘ WIEDZIEĆ jak go skonfigurować. Ciekawe co przygłupy pokroju @wolepiwo robią jak im się dioda ledowa spali w furze? Chlip chlip panie mechaniku, bo ja nie potrafię otworzyć, ja nie potrafię wymienić :((((((( A argumenty typu klawiatura >>> pad to iksde, to siŕ samo
  • Odpowiedz
Aż sobie przypomniałem to świrowanie w biosie z master slave, ja p------e xD Jak ja się cieszę, że przerzuciłem się na konsole i nie muszę już grzebać w tym pudle

@Mega_Smieszek: Ale wiesz, że złącza IDE to były stosowane jakieś 25 lat temu?
  • Odpowiedz
@biskup2k same gry to też była rzeźnia. przed powstaniem steama trzeba było indywidualnie instalować jakieś sterowniki dla każdej gry i odpalać je z jakiegoś batcha w którym się wykomentowywało poszczególne linie, w zależności od własnej konfiguracji.

@PotwornyKogut: Eee? W czasach DOS-a to jeszcze rozumiem, ale Steam powstał długo po tym jak jak kernel NT stał się konsumencki więc co to za p---------e? xD
  • Odpowiedz
Niektórzy tak się obruszyli jakbym im siostrę rozdziewiczył xD W rozumieniu wykopka sropka to ja kupując sprzęt MUSZĘ WIEDZIEĆ jak on działa i MUSZĘ WIEDZIEĆ jak go skonfigurować.

@Mega_Smieszek: napisałeś że przerosła Cię zmiana zworek która była opisana na dysku kilka centrymetrów od zworek, a całość była do wygooglania w minutę, do tego piszesz to w 2024 roku gdzie zworek nie ma już od 20lat ;) I jeszcze mówisz że
  • Odpowiedz
przed powstaniem steama trzeba było indywidualnie instalować jakieś sterowniki dla każdej gry i odpalać je z jakiegoś batcha w którym się wykomentowywało poszczególne linie

@PotwornyKogut: co kurła?! :D
W czasach Windowsa 98 normalnie instalowało się gry z instalki, 10 lat zanim słyszałem o czymś takim jak steam :D
Ty chyna na jakieś fora dla piratów wchodziłeś
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz

Gdzie w konsoli uszkodzonego dysku byś po prostu w ogóle nie wymienił.

No popatrz, 3 tygodnie temu wymieniałem dysk w konsoli :)

Szkoda, żeście się p--------i do tej zworki jak wspomniałem jeszcze o grzebaniu w biosie.
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: świat nie zaczął się wraz z windowsem 98. granie na kompie z prockiem 486 polegało najpierw na wyłączeniu windowsa 3.1, który grania nie wspierał, a zajmował cenną pamięć.
grę odpalało się pod DOSem, po załadowaniu dedykowanych sterowników :)
przykładowo, piłowany przeze mnie Eternam powstał w roku 1992, a Another World w 1991, a Doom w 1993, czyli przed premierą windows 95.
Na wklejonym screenie masz typowy obrazek ładowania gry,
PotwornyKogut - @NieBendePrasowac: świat nie zaczął się wraz z windowsem 98. granie n...

źródło: doom

Pobierz
  • Odpowiedz