Wpis z mikrobloga

@czlowiekbutelka: chętnie bym przeczytał treść tego grantu. Jak wygląda agenda i kadra B+R, wskaźniki innowacyjności i komercjalizacja. Na pewno są świetne, bo nie dostała grantu za nazwisko, prawda?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
chętnie bym przeczytał treść tego grantu. Jak wygląda agenda i kadra B+R, wskaźniki innowacyjności i komercjalizacja.

@andrej2: chodzi o zastosowanie AI w postaciach NPków w grach fabularnych. Coś o innowacyjnym wprowadzeniu wpływu cech charakteru na zachowanie osób w tle gry Twojego bohatera.
  • Odpowiedz
@czlowiekbutelka: 17 milionów za wtyczke z chatem gpt dla npców do unreal engine to może i mało, za to pewnie już ktoś to zrobił i w asset store można coś takiego kupić gotowe rozwiazanie za kilkaset/kilkadziesiąt dolarów. no ale wtedy nie byloby grantu na takie nowatorskie rzeczy
  • Odpowiedz
rentowną grę

@Kreation: Przecież napchają tam tyle koszernych treści, że nawet niektórym dziennikarzom wyborczej, którym każą w to grać będzie mordę wykręcało. Pewnie zrobią nakład na nośniku fizycznym, roześlą po fundacyjkach i fajrant. Będzie można mówić, że jest sukces i projekt ukończony (po cichutku oczywiście, żeby sobie ludzie o 17 mln nie przypomnieli za 3 lata). Szmalec zutylizowany na wynagrodzenia dla znajomych świstaka.
  • Odpowiedz
zastosowanie AI w postaciach NPków w grach fabularnych. Coś o innowacyjnym wprowadzeniu wpływu cech charakteru na zachowanie osób w tle gry Twojego bohatera

@dlugi-gr: to słyszałem, tylko wiesz. Mnie jako osobę która m.in. pisze i realizuje granty naukowe z obszaru AI w tym LLMów bardzo ciekawi co tam konkretnie takiego innowacyjnego chce zrobić i kogo zaangażować oraz jak uprawdopodobniła sukces komercyjny projektu a także wkład własny. Jest to konkretnie oceniane
  • Odpowiedz
Jest to konkretnie oceniane i chciałbym wiedzieć czy leje wodę czy ma to rzeczywiście charakter badań naukowych

@andrej2: Jeśli masz doświadczenie w tym temacie, zainteresuj się tym i napisz do nich maila. powinni Ci odpisać i wyjaśnić, o co w tym chodzi.
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: niestety ale zasady tych konkursów są takie że te dane są tajne (czy tam niejawne) i nie ma szans żeby to jakiemuś randomowi jak ja odtajnili bo "mem wontpliwości"
  • Odpowiedz