Wpis z mikrobloga

@Kar98k jest i pierwszy piewca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nikt nie proponuje katastralnego od pierwszego, ani nawet drugiego mieszkania. Jak masz więcej, no to zapłacisz podatek, albo sprzedasz i zainwestujesz te środki gdzieś indziej. W czym problem?
  • Odpowiedz
katastralnym oberwą ludzie co mają chatę po rodzicach i dziadkach. Ludzie z 15+ nieruchów nawet złotówki nie zapłacą, tam sztab prawników będzie siedział nad obejściem

@Kar98k: oczywiście, bo inaczej się nie da xd. Wiadomo niech jest jak jest i nic z tym nie próbować robić xd
  • Odpowiedz
@wstanczyk: problem w tym, że czemu dopiero od 3? czyżby zwolennicy tego podatku kitrali swoje po rodziach i dziadkach? ja to bym dowalił od razu od drugiego, a za parę lat lobbował za pierwszym (a potem się wziął za podatek od 2 auta)
  • Odpowiedz
@Eremites: nie no jasne, dowalajmy sami sobie podatki :D ja mam parę propozycji na kolejne dokręcanie śruby :D na twitterze widzę coraz silniejsze głosy antysamochodziarzy więc mam nadzieję, że za parę lat będzie limit 10 punktów karnych, po co komu uczciwemu aż taki limit 24
  • Odpowiedz
@dowujawafla: czekam na pojawienie się jakiegoś tytana intelektu, który rzuci się na ciebie i zapyta czy powinno się opodatkować też ludzi którzy kupują sobie więcej szynki lub mleka w sklepie XD
  • Odpowiedz
@Kar98k dlatego właśnie abyś nie musiał nagle płacić dużych kwot z powodu, że odziedziczyłes po babci jakas ruderę. Posiadać dwa mieszkania jeszcze jest czymś rozsądnym ale zanim ktoś będzie miał więcej, to wszyscy powinni mieć chociaż dach nad głową. Z reszta dam przedstawiałales to jako problem, nie o to ci chodziło właśnie? Zdecyduj się chłopie o co masz ból tyłka, o podatek, czy o to że za niski.

@Kar98k i
  • Odpowiedz
@waldemar-w: ile taki programista teraz zadabia? 20k brutto? Xd przecież nawet z tak absurdalnymi zarobkami, odliczając koszty życia nie nakupi teraz więcej niz 3 mieszkania w rozsądnym czasie. Najbardziej obecna sytuacja wspiera właśnie takich donatanow, polityków i podobnych cwaniaków z dziesiątkami milionów wpadającymi na strzała.
  • Odpowiedz
@wstanczyk: mam ogólnie o nowe podatki, których jak napisałem - zawsze byłem przeciwnikiem, ale widząc tutaj ogólny rechot z tego że jest aprobowany kolejny (który - rzecz jasna - nie dotyczy popierających go wykopków) chciałbym żeby był na tyle dowalony by wykazać hipokryzję (bo jak już coś zaczyna dotyczyć mnie to jest be). Oczywiście moglibyśmy wprowadzić od 1 z terminem płatności odroczonym o np rok w sytuacji otrzymania mieszkania w
  • Odpowiedz
@waldemar-w: Niektórzy mają problemy z matematyką i ogarnięciem, że nawet wykopek programista 30K z tego co mu zostanie na rękę to nowe mieszkanie może kupić może co pare lat przy aktualnych cenach xD BOGOLE.

Współczuję ludziom na średniej i minimalnej.
  • Odpowiedz
problem w tym, że czemu dopiero od 3? czyżby zwolennicy tego podatku kitrali swoje po rodziach i dziadkach? ja to bym dowalił od razu od drugiego, a za parę lat lobbował za pierwszym (a potem się wziął za podatek od 2 auta)

@Kar98k: teraz katastralny od 3 mieszkania a za parę lat będą dawać katastralny za myślozbrodnie tj pomyslenie o kupnie mieszkania aaa q--a tak się kończy reżim uśmiechnietych. W
  • Odpowiedz