Wpis z mikrobloga

@mapache miewam coś podobnego, pojawia się po trasach 150km+ na większej intensywności. Na początku myślałem, że to zwykłe obicie po uderzeniu, ból jak siniak, z zewnątrz rzepki. Chyba jakiś stan zapalny więzadła, zamierzam się z tym wybrać do fizjoterapeuty.
  • Odpowiedz
@mapache: na NFZ to będzie amputacja. A prywatnie to przypomnę, że lekarzy ortopedów ubywa, ceny już teraz są kosmiczne, zdrowie masz jedno, a wycieczki piesze też są przyjemne.
  • Odpowiedz
@mapache: Jak boli z przodu to za nisko, jak z tyłu to za wysoko.
W zeszłym roku miałem za wysoko i jadąc 100km w połowie trasy zaczął mnie boleć tył kolana. Na drugi dzień obniżyłem siodełko i to było typowo to bo jak ręką odjął.
Wiadomo, że u ciebie to nie musi być to, ale warto sprawdzić.
  • Odpowiedz
  • 0
@mapache przyczyn mogą być tysiące, ustawienie siodełka czy blokow to coś co możesz sobie przetestować za darmo, ale nawet dobre ustawienie może powodować dyskomfort jeśli zmiany względem twojego teraźniejszego setupu są zbyt szybkie i radykalne.

Pisałeś że byles na fittingu wiec ja bym uderzał w drugą opcje- fizjo i ewaluacja. Często ludzie mają różnego dysproporcje, wady postawy które mogą mieć przyczyne w zupełnie innych częściach ciała niż te które sygnalizują problem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hasz5g jeżdzę już parę lat ale pierwszy raz mam tyle przewyższeń. do tego jakiś czas temu zmiana ustawień bloków, bo też był problem z kolanem ale od boku, i też podwyższałem siodełko
  • Odpowiedz