Wpis z mikrobloga

@Kotouak: ja tez w cyberpunku gralem lesbijka ( ͡º ͜ʖ͡º) ale jak w uniwersum fantasy postac poznana zamiast zapytac o imie to pyta o zaimki to ja to p------e mimo ze ja tam tolerancyjny w miare jestem xD
  • Odpowiedz
@Varelse:
Czy jeżeli Taash byłaby niebinarną postacią i wprost przedstawiała się w ten sposób graczowi to bioware w materiałach marketingowych oraz na portalach społecznościowych używałaby w stosunku do niej zaimków she/her?
Może na etapie jakiejś alphy był taki pomysł ale się z niego wycofali?
  • Odpowiedz
@Varelse: to wygląda jak perfidny fejk robiony dla rage contentu. Jeszcze to podkreślenie, że tylko FACET ma limit romansów, kobieta heteronormatywna już nie. To tak zalatuje srogim rage baitem pod ludzi typu kiszak czy asmongold, że szkoda gadać.
  • Odpowiedz
@Varelse: IMO - ja dalej nie widzę powiązania. DA zawsze miało wątki LGBT, w takiej inkwizycji wątek Doriana opierał się na tym, że jest gejem i ojciec go za to nienawidzi. Ale pisanie, że jako facet i TYLKO jako facet, nie facet i kobieta, masz tylko 2 opcje romansu i są to 2 kobiety, to jest tak perfidny rage bait, że xD i jeszcze raz podkreślę - z tego fejka
  • Odpowiedz
@Varelse w końcu to fantasy. W tym universum mogą mieć 10 płci albo rozmnażać się przez pączkowanie. ¯_(ツ)_/¯ .
W inkwizycji był potężny gej qunari ale nie ładowano przynajmniej tych zaimków.
Myślałem nawet przez chwilę by kupić konsolę ale widzę postępujący upadek branży gier.
  • Odpowiedz