Wpis z mikrobloga

#ruter #internet jest ktoś w stanie polecić dobrą opcję jeżeli chodzi o ruter z bardzo dobrym zasięgiem (dom jednorodzinny) ? Albo jakiś system ruterów zeby uzyskać możliwie najmniejszą stratę prędkości między piętrami/pokojami (tylko dla niezbyt zaawansowanego użytkownika więc fajnie jakby to było dość plug and play)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Eray: to są chyba repeatery, czyli "wzmacniacze" sygnału (ale niektore maja 2 opcje wiec moze tak?). Do nich musisz sobie dobrac jak masz dostarczany internet. DSL? LTE?
  • Odpowiedz
  • 0
@2Girls_1Cup światłowód kabel ethernet. Przepraszam z góry za znikomą znajomością tematu. Dużo korzystam z konsoli(gry online, pobieranie), tv itp więc zależy mi na dobrym łączu ale nie kumam w ogóle spraw związanych z WiFi domowym i jak ją polepszyć, jaki ruter wybrać itp
  • Odpowiedz
@Eray: Z poczytania opisu to co wkleiłeś powinnno być ok (zależy jak duży masz dom i ile kontygnacji) u mnie główny router + sieć mesh to było to teraz mam zasięg nawet 20m od domu xD.
  • Odpowiedz
  • 0
@2Girls_1Cup 3 kontygnacje. Czyli do tego co wysłałem wyżej musiałbym dokupić jakiś ruter główny z funkcją mesh żeby te ,wzmacniacze' działały? Dobrze rozumiem że nie są samodzielne?
  • Odpowiedz
  • 0
@2Girls_1Cup zwykły dom, zależy mi bardziej na dobrej prędkości głównie do tv na samej górze, środkowe piętro bezpośrednio niżej konsola + tv i poniżej bezpośrednio sam tv. Więc w linii prostej 4 urządzenia. Telefon i wszystko inne ruchome już nie aż tak istotne. Bo rozumiem że jakiś jeden ,lepszy ruter' np https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/routery/router-tp-link-archer-ax72 to za mało?
  • Odpowiedz