Wpis z mikrobloga

@luke-dolla7: Ile masz lat? Górnictwo działa tak od dekad, a nie od czasów ostatniego rządu. W latach 90. górnicy z likwidowanych kopalni dostawali solidne odprawy (nie pamiętam dokładnie 30 tys. albo 100 tys. - solidna kasa wtedy) i potrafili za to kupować nowe Daewoo Lanosy, telewizory i wakacje jednocześnie nie wykupując mieszkania na własność czy nie idąc na kurs zawodowy w nowej branży.

Branża i państwo nauczyło ryli że choćby
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321
No i właśnie tu powinna wejść osoba pokroju Margaret z Wielkiej Brytanii i im pokazać, że czasy utrzymywania socjalistycznego trupa na kroplówce się kończą, a wkracza bezwzględny kapitalizm, który szybciutko by zrobił z nimi porządek :) czekam na to z utęsknieniem
  • Odpowiedz
@luke-dolla7: wiesz co to znaczy odpis? JSW nie miało 6mld straty tylko około 700mln reszta to odpisy. Następna argument w czasie rekordowych wyników za rok 22 i 23 mieli około 7.5 mld zysku już po potrąceniu ogromnych nagród dla górników. Wypracowane zyski przeznaczyli na fundusz stabilizacyjny który obecnie przejadają po około 500mln kwartalnie i 1.6mld jednorazowo przeznaczyli jako dofinansowanie do prądu da wszystkich Polaków XDD. Jeżeli nie masz o czymś
  • Odpowiedz
  • 0
@poul121
Powiedz mi jakim trzeba być nieudolnym aby przepalać 500 mln kwartalnie? To patologia i niegospodarność napędzana przez nienażartych ryli. Dlatego trzeba zaorać polskie górnictwo węglowe, im szybciej tym lepiej dla całego narodu ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@poul121
A ja przeglądając twoje posty utwierdziłem się w przekonaniu, że jesteś rylem lub osobą która czerpie korzyści z działania kwk i każdego, który nie podziela twojego entuzjazmu z tym związanego próbujesz poniżyć i rzucasz 'ty się nie znasz ja się znam '. Z mojego doświadczenia z rylami się nie dyskutuje bo to nie ma sensu, dla tego środowiska wyngiel musi być fedrowany czy się opłaca czy nie. Tam nie istnieje
  • Odpowiedz