Wpis z mikrobloga

Chyba mój ulubione neolibkowo boomerski twitt o nieruchomościach jaki pamiętam.

Ja swoje pierwsze mieszkanie dostałem za darmo, i je ZA WŁASNE pieniądze wyremontowałem, bo na kolejne półdarmowe musiałbym czekać 10 lat w kolejce. A wam młode k----e w dupach się poprzewracało ...

#nieruchomosci #boomer
lecho182 - Chyba mój ulubione neolibkowo boomerski twitt o nieruchomościach jaki pami...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lecho182: Teoretycznie, ale mówię czysto teoretycznie nadal można coś takiego zrobić - bodajże w Łodzi się niedawno ogłaszali, chyba kiedyś w Bytomiu że dadzą ci lokal za friko jak go wyremontujesz, i potem go będziesz mógł od nich za grosze wykupić no tyle że koszta remontu w tych zabytkowych kamienicach takie że taniej by ci było dworek na wsi postawić chyba :D
  • Odpowiedz
To sie nazywa racjonalizm. Luft SOBIE racjonalizuje, czyli prowadzi "obiektywna" narracja ZE SWOJEGO punktu widzenia.

Czyli wg niego bylo rownie ciezko jak dzis zalapalc sie na mieszkanie, a nawet ciezej. A jesli wg niego tak bylo, to znaczy ze to obiektywna prawda, bo jak on moglbym nie miec racji?

CALY RACJONALIZM JEST OPARTY NA TYM MECHANIZMIE. Dlatego kluczowe do opisu swiata sa DANE, a nie prywatne odczucia...
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: tak ale to mówisz o zupełnie innej rzeczy dostajesz ruinę za darmo i musisz ją wyremontować zgodnie z wytycznymi miasta co nie zawsze oznacza tanio. Dodatkowo nie stajesz się właścicielem lokalu tylko po remoncie możesz je dość tanio wynająć od gminy. Więc właścicielem lokalu nie jesteś.
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: no dadzą ci takiego trupa na terenie gdzie są grunty niestabilne przez kopalnie i potem jak coś jebnie to zostaniesz z mieszkaniem po remoncie i ręką w nocniku. No i lekko przechylona kamienica.

Nie bez powodu są mieszkania na Śląsku takie tanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz