Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przepraszam, ze z anonima ale nie moge zalogowac sie do swojego konta. Bede dostawal aktualnie FV 9000 net + Vat jako Junior DevOps.
Musze stworzyc swoje jdg, jak to wyglada od strony prawnej ? Czy ktos rozlicza sie sam w takiej sytuacji ? Ksiegowy zaspiewal mi 300 zl xD

#pracait #ksiegowosc #zarobki #b2b

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no tyle kosztuje dziś, szczególnie tacy klienci na początku sa wymagający. Przeczytana że można środki czystości rozliczać w mieszkaniu i męczą takiego księgowego więc dlatego takie stawki.

Jak chcesz taniej to możesz samemu w aplikacji. Ja od 5 lat ogarniam w Infakt. Tutaj masz link na 10% zniżki na pierwszą płatność
https://www.infakt.pl/polecam/biurorachunkowe
Przy jedynej fakturce zrobisz to za 5zl netto na miesiąc. Ja mam pakiet premium do 20 miesięcznie za
  • Odpowiedz
za takie pieniądze się b2b nie opłaca. ZUS, ksiegowa, ubezpieczenia, nawet 6k nie zostanie. A jak zachorujesz na dwa tygodnie i nie będzie wypłaty to mem z machającym papieżem.

@Romska_Palo_Ul_Laputa: Jak mu firma nie daje wyboru to się zacznie opłacać.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Nie przesadzaj. Jak na juniora to myślę, że to calkiem fajne pieniądze na początek. Sam zaczynałem jako mid z takim wynagrodzeniem w IT, chociaż urlopy i l4 miałem akurat płatne, a za księgowość zwracali.
  • Odpowiedz