Wpis z mikrobloga

Jakie są ulubione zabawki waszych psów? Szukam jakiejś dobrej zabawki, takiej której nie zniszczy po trzech dniach i która mu sie nie znudzi, dlatego szukam czegoś nietypowego, innego niż piłka, sznur, piszczałka do gryzienia. Może być też coś do wspólnej zabawy np. jakis mini tor przeszkód do domu tego typu rzeczy. Może być nawet drogie. #psy #zwierzaczki #pytanie
Oake - Jakie są ulubione zabawki waszych psów? Szukam jakiejś dobrej zabawki, takiej ...

źródło: 1649066139

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@kukuszka: zabawienie psa XD nie mam konkretnego celu po prostu szybko nudzi sie zabawkami a w sklepach często znalezc cos oryginalnego czego juz nie mial
  • Odpowiedz
@Oake to po co mu kupować kolejne, skoro nie jest nimi zainteresowany. Nie ma co uszczęśliwiać na siłę, zamiast tego rób z nim to co najbardziej lubi robić, np. spacery, spotkania z innymi psami. Do gryzienia polecam suszone gryzaki naturalne, np. uszy, żwacze, ścięgna, itp do kupienia na allegro czy gdziekolwiek
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kukuszka: jest zainteresowany na poczatku, pozniej mu się nudzą, były wyjątki jak bouncy piłeczka czy mega twarde frisbee, którymi bawi się juz bardzo dlugo i dość czesto. Dlatego szukam czegoś nowego co byc moze polubi. Psa mam nieco ponad roku, dlatego nie mam doświadczenia i na pewno jest trochę rzeczy, których nie probowaliśmy.
  • Odpowiedz
@Oake dorosłe psy same z siebie i same ze sobą rzadko bawią się zabawkami, to ludzie im wciskają te zabawki na siłę od szczeniaka, nieświadomie doprowadzając do problemów. Uciekające zabawki typu piłka mogą wzmagać chęć pogoni za zwierzyną gdy pies jest puszczony luzem na dworze. Zabawki typu szarpaki mogą wzmagać problemy z bronieniem zasobów i agresją. Zabawki często powodują uzależnienia i pies nie potrafi np. minąć innego psa na spacerze bez
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kukuszka: Dzięki za opinię, szanuję, ale się nie zgadzam.

same ze sobą rzadko bawią się zabawkami

Dlatego napisałem, że może być coś do wspólnej zabawy, nie oczekuję czegoś co dam psu, żebym ja miał spokój.

Uciekające zabawki typu piłka mogą wzmagać chęć pogoni za zwierzyną gdy pies jest puszczony luzem
  • Odpowiedz