Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +902
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz
Lukaszo5 +477
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam pytanie. Z mojego samochodu Seat Leon III 1.4 150KM zauważyłem, że z rury wydechowej wylatuje mały dymek. Jak obserwuję inne samochody, nie widzę aby jakikolwiek nowoczesny samochód emitował taki dymek. Zrobiłem test na CO2, wyszedł negatywnie. Płyn pozostał niebieski po 15min gazowania. Trudno mi określić, czy to dym biały czy szarawy. Po dobrym rozgrzaniu silnika mam wrażenie, że jest go więcej niż na zimnym. Nie zauważyłem ubytku płynu chłodniczego. Co to może być? W załączniku filmik na jałowych obrotach po trasie 50km.
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #pytanie #kiciochpyta
Ja krótkie odcinki robię to że 2 litry wody mi potrafią pływać e wydechu i potem paruje jak z czajnika
I to by się zgadzało s tym że rozgrzany mocniej bo woda szybciej paruje