Wpis z mikrobloga

@maniek74 grałem pod słabe dane z bezrobocia jednak okazały się lepsze i zamknąłem pozycję sprawdź sobie mój profil dodałem komentarz że zamykam w tamtym tygodniu prawie 400 pkt zysku. Nie gram tak jak wcześniej ( ͡º ͜ʖ͡º) dużo się zmieniło stawiam sl, piramiduje pozycje, przestałem gridować i przede wszystkim nie jestem uparty przy swoim rynek ma zawsze racje a ja muszę grać tak jak on tego
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 dane srane to teatrzyk dla gojów, z ostatniego NFP wychodziła wielka recesja, teraz euforia, ja się tym nie sugeruje w najmniejszym stopniu przy otwieraniu pozycji, zreszta pamiętasz co ci wychodziło z grania „pod dane” na NQ w poprzednich latach, za to taki swing na S jak rzeczywiście Izrael przypieroli, mógłby ładnie zapłacić
  • Odpowiedz
@maniek74 ale po ostatnich danych nie widać tej recesji więc nie ma co się upierać przy szortach zresztą najważniejsze że zamknąłem w zysku. Wcześniejsze zagrania były głupie z mojej strony. Jak coś zrobią a na chwilę obecną się nie zapowiada bo już grozili odwetem i przewidywany był na weekend a nic nie zrobili i jeśli nic nie zrobią podejdą pod ath albo nawet go wybiją pod co teraz gram.
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 nie napisałem, ze tak uważam, ale w takich klimatach mogłoby ci siąść, a łapanie noża w trakcie takiej sesji gdy VIX-a w------o i ropa żre, to się równie dobrze mogłeś nadziać na info, ze coś się tam zadziało i wyłapać -1000 pkt, bo we wpisie jest, ze zostawiasz do końca sesji a nie ze stopem gdzieś tam
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 ale jak już zamknięte, to po potokach, nie wertuje ci profilu czy zamknąłeś czy nie, tylko zwyczajnie pamiętałem, ze pare dni temu widziałeś spadek na 15% na NQ a tu wpadają dane srane, które nie koniecznie musza być wiarygodne przed wyborami, lub może wlecieć rewizja i już zmiana podejścia o 180 st, to jest ciekawe zjawisko jak się niektórzy tym sugerują, tyle dobrze, ze tylko spekulujesz na niedużych pozycjach a
  • Odpowiedz
@maniek74 przecież dodałem komentarz jakieś 5 minut po wpisie @Uncontrollable24

@ptqq mała pozycja sl pod ostatnimi dołkami z H4 mogą jeszcze spaść ( ͡º ͜ʖ͡º)

Więc mogę spać spokojnie a jeśli jutro zaczną odbijać to dołożę i sl przeniose na be.
Tak pisałem posta że widzę spadek ale to powinni zrobić szybciej a teraz nie chcą nawet zamknąć luki z fedu więc według mnie
  • Odpowiedz
@Uncontrollable24 napisałeś, bo poszedł wodospad po otwarciu, inaczej wpis by wyglądał „long NQ stop loss na 50 pkt” a nie „long do końca sesji” :)

btw. spróbuj sobie kiedyś pograć 2-3 tygodnie nie patrząc całkowicie na dane srane i inne odczyty makro oraz bez odświeżania X kilkadziesiąt razy dziennie, sztywno zarządzając przy tym ryzykiem, najlepiej operując tylko zleceniami oczekującymi, efekty mogą cie zaskoczyć
  • Odpowiedz