Wpis z mikrobloga

@Kantarek: A tak serio, do dziś pamiętam jak na jakimś dawnym gniocie arona nagle coś jebło w tle i okazało się, że to upadły przegnite drzwi do... sławojki, która jest na posesji, a nawet konon zapomniał, że takową posiada. Po podejściu z kamerą okazało się, że jest tam nawet rolka srajtaśmy, którą ostatnio zapewne dotykała Leonia albo Bronek pod koniec lat '80. Gdyby te gumowe kretyny miały odrobinę szarych komórek
  • Odpowiedz
@BombaskaEskadraLotnicza: O cholera jasna, jest gdzieś ten film? Nie spodziewałem się, że na posesji jest sławojka, musiała tam być jeszcze przed przybyciem Kononowiczów na Starosielce albo postawił ją Bronek i korzystali z niej do czasu ukiblowienia domku drewnianego.
Gumowe Towarzystwo Hodowli Meneli nie nagra zakamarków posesji gdyż mają srakę zamiast mózgu. Zgadzam się, że to byłby kontent, który dałoby się oglądać. W piwnicy są jeszcze weki które robiła Leonarda a
  • Odpowiedz
@Kantarek: Strych, piwnica, dużo pomieszczeń gospodarczych dookoła, których Konon nie ruszał pewnie nigdy bo jest na to zbyt leniwy. Ostatnio to może Major się tam chował z nitro.

Mam zapisany z wypoku obrazek z tą sławojką. W właściwościach widzę, że to było zapisane 8 lipca 2023. Ciężko szukać po filmach, bo jutuba bandycka nie podaje dat filmów inaczej niż "rok temu".
BombaskaEskadraLotnicza - @Kantarek:  Strych, piwnica, dużo pomieszczeń gospodarczych...

źródło: asdsa

Pobierz
  • Odpowiedz
Szok, że ani knurołak, ani Major nie wspomnieli nigdy choćby słowem o tej sławojce.

@Kantarek: Obstawiam, że major to mógł nawet nigdy nie dotrzeć tak głęboko w dżunglę starosielską żeby te sławojkę w ogóle zobaczyć. Konon to nie pamięta kiedy Major umarł, a co dopiero jakaś sławojka. Obstawiam, że kanalizacja dotarła na Starosielce jakoś w latach '90. Obok mnie podobnie był obszar takich starych domków, gdzie srali w ziemię do
  • Odpowiedz
@BombaskaEskadraLotnicza: To jest stary dom, na swój sposób unikatowy pod względem architektonicznym, choćby te kasetony na suficie w salonie. Pomijając górę prezentów które pijawki będą wynosić/wynoszą z zimnego pokoju jest tam pewnie dużo starych rzeczy pamiętających poprzednie pokolenia Kononowiczów, które są po prostu ciekawe z historycznego punktu widzenia pomimo znikomej wartości materialnej.
  • Odpowiedz