Wpis z mikrobloga

Jestem ciekawa w jakim kierunku pójdzie Iga w wyborze nowego trenera. Czy to będzie bardziej specjalista techniczny, czy raczej taki mentor od strategii. No i co ważne z jakiego kraju. Czy Iga wybierze np. kogoś z Czech i tam będzie miała swoją bazę treningową? Z Czech to pewnie mocnym nazwiskiem jest np. David Kotyza. Iga potrzebuje zmian w swojej grze, szczególnie na szybkich kortach. Jest co doskonalić! Mam wrażenie, że z Wiktorowskim niczego nowego by się nie nauczyła już. Trzy lata były wystarczające i nie było sensu tego przedłużać.

Na pewno taka zmiana będzie rewolucją dla całego teamu, bo na bank taki trener będzie chciał być liderem grupy. Będzie robił swoje porządki. Możliwe, że taki trener też zabierze ze sobą swojego sparingpartnera, może zaproponuje dodanie jakiegoś drugiego trenera. Jedno jest pewne, ten trener będzie miał farta. Przejąć numer 1, gdy ma 23 lata. Wielu może pomarzyć o takiej propozycji. Iga musi na spokojnie przemyśleć swój wybór! Obstawiam, że już jest po pierwszych rozmowach.
#tenis
M.....7 - Jestem ciekawa w jakim kierunku pójdzie Iga w wyborze nowego trenera. Czy t...

źródło: ec2f4ef0-822c-11ef-9525-d3045140a49e

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co do Darii Abramowicz to jeśli Iga chce z nią kontynuować prace to niech nadal pracuje. Jednak warto przemyśleć, czy ona musi być na każdym turnieju? Może, lepiej zmienić charakter i formę tej pracy. Zdalnie i pomiędzy turniejami w Warszawie. Serio Daria nie musi latać z teamem na turnieje.

Chociaż ja osobiście bym poleciała po 5 latach zakończyć tę współprace.
  • Odpowiedz
@Madziol127 psycholog sportowy który nie poprawił nic jej mentalnej gry, a wręcz sprawił że jest na tym samym poziomie co w 2020. Czyli jak była dziewczynka jeszcze. Ciężko to inaczej skomentować niż xd
  • Odpowiedz
@Madziol127 ok fair point, ale jak już rozmawiam z kimś kto ma oczy otwarte. Musisz przyznać ze psycha to jej najgorsza strona. Gdyby nie głowa to ma potencjał być biała Venus. No i mamy panią Darie która ewidentnie pasożytuje na niej, do takiego stopnia że wygoniła trenera.
To się nie skończy dobrze.
  • Odpowiedz
jak zwolnić jak one się r00chajq

@LM317K: no właśnie dlatego powinna przestać z nią nożycować i znaleźć w jej miejsce normalnego terapeutę a nie podstarzałego gilfa
  • Odpowiedz