Mam przy sobie telefon samsung, nie mam kompa. Jak zrobić tabulatory na androidzie? Chcę suwaczkiem wyodrębnić paragrafy, żeby numerki nie wcinały się w tekst tylko było tak przejrzyście i krawędź odcięta jak od żyletki. To co mam ujdzie, ale edytorsko wygląda niezbyt profesjonalnie. Może ktoś z Was używa tej funkcji i wie jaka aplikacja to ma? #android #mobilki #kiciochpyta #prawo #korposwiat #telefony #aplikacje #pracbaza #studbaza #helpunku #administracja #biurwa
@dwieplaze: Z ekranowych klawiatur Hackers's Keyboard powinna mieć układ w którym jest klawisz tabulatora.
Tabulator też powinien być obsłużony z klawiatury sprzętowej (przez bluetooth lub podłączone do kabla OTG).
Jeżeli chodzi o układ klawiatury oraz słowniki, to decyduje o tym program klawiatury ekranowej. Może się wydarzyć że nie wprowadzisz polskich znaków, wtedy potrzeba zmienić klawiaturę ekranową która obsłuży polskie znaki. Googlowy Gboard na pewno obsługuje polskie znaki z klawiatur sprzętowych.
@sirpingus: bo ja bym chciała mieć numerki na marginesie lewym, a lewą krawędź litego tekstu idealnie równą. A teraz mam numeracje w obrębie tekstu, co nie jest przejrzyste. U mnie jest jak na tym obrazku z neta. A ja bym chciała numerację w obszarze marginesu, nie wewnątrz tekstu.
@dwieplaze: Nie znam aplikacji na telefon która miała by widok linijki i pozwalała na ustawienie wcięć (tabulatur) na linijce dla akapitu i akapitów. Możliwe że to będzie inaczej dla tabletów.
Na pewno aplikacje webowe mają jakkolwiek to ogarnięte (Google Docs, webowy MS Word, Collabora Office).
Dałbym na próbę MS Word (potrzebne jest nieodpłatne konto).
Tabulator też powinien być obsłużony z klawiatury sprzętowej (przez bluetooth lub podłączone do kabla OTG).
Jeżeli chodzi o układ klawiatury oraz słowniki, to decyduje o tym program klawiatury ekranowej. Może się wydarzyć że nie wprowadzisz polskich znaków, wtedy potrzeba zmienić klawiaturę ekranową która obsłuży polskie znaki.
Googlowy Gboard na pewno obsługuje polskie znaki z klawiatur sprzętowych.
Możliwe że to będzie inaczej dla tabletów.
Na pewno aplikacje webowe mają jakkolwiek to ogarnięte (Google Docs, webowy MS Word, Collabora Office).
Dałbym na próbę MS Word (potrzebne jest nieodpłatne konto).