Wpis z mikrobloga

są różne zboczenia :D

@keep_it_real: Dzisiaj nie ma zboczeń, jak ci się coś nie podoba, to się dodaje kolejną literkę do LGBTQ..... i wtedy wszystkim się podoba ta tolerancja.
  • Odpowiedz
@AvPD nienawidzę windows 11 za to, że nagle (po dziesiątkach lat) usunęli możliwość umieszczenia całego taskbara po lewej lub prawej stronie ekranu :(
  • Odpowiedz
@AvPD skoro tak uwielbiają nagle aktualizacje to proponuję zaktualizować powiedzenie „brakuje tu jeszcze nasrać” na „brakuje tu jeszcze zainstalować Windowsa”
  • Odpowiedz
naprawili już problemy z budzeniem systemu z sleep mode ? Żartuje, oczywiście że nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problem ponoć znika gdy zakładają logi/monitoring wiec tego nie zrobią.
  • Odpowiedz
@Elberus: powerToys i masz opcje gdzie możesz jednym kliknięciem otworzyć kilka programów w konfiguracji okien jakie sobie tylko wymarzysz 👍 +masa użytecznych funkcji.
  • Odpowiedz
@DJArmani: NTFS
@matu wiem, że jest dziesiątki nakładek na windowsa bo sam korzystam np. z ExplorerPatcher, ale takie rzeczy powinny być w standardzie tak jak historia schowka, którą wprowadzili stosunkowo niedawno.
  • Odpowiedz
naprawili już problemy z budzeniem systemu z sleep mode ? Żartuje, oczywiście że nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problem ponoć znika gdy zakładają logi/monitoring wiec tego nie zrobią.

@jar-mitryn: Ja mam ten problem na Win 11!
Napisz coś więcej w tym temacie, please :)
  • Odpowiedz
@Adaslaw: nie ma co pisać. Problem istnieje od lat w windowsach, już chyba od win7. Linus od LTT kiedyś rozmawiał z przedstawicielem Microsoftu na ten temat i generalnie powiedział mu szczerze że problem znają ale zakładanie monitoringu na systemie wpływa na wyniki testu więc nie mogą namierzyć problemu.
  • Odpowiedz