Aktywne Wpisy
WilecSrylec +617
Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.
31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało
yawa +130
10 lat ciułania po troszku ale udało się 20 lat przed terminem :)
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
#izrael #iran #palestyna #liban #wojna #terroryzm
Didatkowo smutna rzeczywistość jest taka, ze jak jest wojna to giną cywile, tym bardziej gdy wróg chowa się wśród nich i robi swoje bazy i składy amunicji pod obiektami cywilnymi oraz używa cywilów jako żywych tarcz.
Tym niemniej jedna b---a atomowa zrzucona podczas 2 wojny światowej zabiła dwa-trzy razy więcej cywilów niż
Z jednej strony popieram Izrael bo swego czasu nawet sporo zrobili, by żyć w pokoju.
Z drugiej strony apartheid czy budowa nielegalnych osiedli (nielegalnych nawet wg prawa Izraelskiego) powoduje to co powoduje.
Narody tam żyjące (wszyscy Semici - i żydzi i arabowie) maja tendencje do nienawiści wobec siebie od tysięcy lat. To jest ciągle mentalność Hammurabiego - "oko za oko". Dopóki ta mentalność się nie zmieni (a nie zanosi się na to) to bliski wschód będzie ciągle
@R187: mają
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_support_for_Hamas
Precz z toksycznymi mącicielami z Izraela.
I proszę was Żydów abyście nie wprowadzali nam cenzury i nie dyktowali co Polak może popierać a co nie (chociaż myśl że goj może mieć swoje zdanie, odmienne od Żyda pewnie nie mieści wam się w glowie).
Po drugie to im jestem starszy i wiem więcej o świecie to nie dziwię się dlatego nikt nie lubił Żydów i albo byliście trzymani w gettach albo was wypędzano
2/10 bo odpisałem zawijaj na reddit Mosze XD
Jak bym podczas IIwś krytykował komory gazowe, to byłbym dla Siebie Stalinistą i fanem Armii Czerwonej