Wpis z mikrobloga

Osoby popierające Hezbollah, Hamas czy finansujący je i dostarczający im b--ń reżim w Iranie maja niepokolei w głowie. Głoszenie takich poglądów publicznie powinno być zakazane tak samo jak już jest propagowanie faszyzmu nielegalne. Mam nadzieję, że to tylko ruskie trolle (Rosja jest sojusznikiem Iranu) a nie prawdziwi Polacy.

#izrael #iran #palestyna #liban #wojna #terroryzm
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@R187: Czyli zamiast jednych sympatyków i sojuszników rosji mam popierać kolejnych szojuszników rosji czyli Izrael? Nawet ten żydowski ambasador w Polsce sobie jeździł na defilady u ruskich i się nie kryje z nienawiścią do naszego narodu. Niech giną.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 74
@Tikyo: Pozwalają? Użytkownicy Wykopu nie mają mocy sprawczej aby pozwolić lub nie pozwolić na cokolwiek rzadowi innego kraju.

Didatkowo smutna rzeczywistość jest taka, ze jak jest wojna to giną cywile, tym bardziej gdy wróg chowa się wśród nich i robi swoje bazy i składy amunicji pod obiektami cywilnymi oraz używa cywilów jako żywych tarcz.

Tym niemniej jedna b---a atomowa zrzucona podczas 2 wojny światowej zabiła dwa-trzy razy więcej cywilów niż
  • Odpowiedz
@R187: ja wiem ze to jest trudne do zrozumienia ale postaraj sie sprzeciw przeciwko izraelowi nie oznacza automatycznego poparcia drugiej strony
  • Odpowiedz
@R187:
Z jednej strony popieram Izrael bo swego czasu nawet sporo zrobili, by żyć w pokoju.

Z drugiej strony apartheid czy budowa nielegalnych osiedli (nielegalnych nawet wg prawa Izraelskiego) powoduje to co powoduje.

Narody tam żyjące (wszyscy Semici - i żydzi i arabowie) maja tendencje do nienawiści wobec siebie od tysięcy lat. To jest ciągle mentalność Hammurabiego - "oko za oko". Dopóki ta mentalność się nie zmieni (a nie zanosi się na to) to bliski wschód będzie ciągle
  • Odpowiedz
@R187: jak tam polak, który zginął od izraelskiej rakiety jadać w oznaczonym konwoju z pomocą humanitarną? udało mu się po 3 dniach z grobu wstać czy jednak nie?!
  • Odpowiedz
@R187: to nie nasza wojna i popieranie zarówno organizacji terrorystycznej jak i państwa stosującego terroryzm jest idiotyczne. Jedni łamią świadomie konwencje które podpisali i czują się bezkarni, a drudzy organizują zamachy i chowają się wśród cywili.
  • Odpowiedz
@R187: To że komuś się nie podoba, że okupant systematycznie morduje ludzi (od roku trwa likwidacja getta Gaza), nie znaczy, że ma niepokolei w głowie.

I proszę was Żydów abyście nie wprowadzali nam cenzury i nie dyktowali co Polak może popierać a co nie (chociaż myśl że goj może mieć swoje zdanie, odmienne od Żyda pewnie nie mieści wam się w glowie).
  • Odpowiedz
@R187: no to zrozum że Izrael to faszystowski kraj przeprowadzający masowe wybijanie ludzi, których tereny od lat zajmuje. Ci ludzie to też nie są święci, i mało kto ich wprost popiera - bo to jak piłować gałąź na której się siedzi, Palestyńczycy by nas wszystkich wysadzili jakby mogli. Są siebie warci i niech się tłuką, nic nam do tego.
  • Odpowiedz
@R187: Kolego po pierwsze to nie istnieje coś takiego jak państwo Izrael, to sztuczny twór który żeruje na cudzych ziemiach.
Po drugie to im jestem starszy i wiem więcej o świecie to nie dziwię się dlatego nikt nie lubił Żydów i albo byliście trzymani w gettach albo was wypędzano
2/10 bo odpisałem zawijaj na reddit Mosze XD
  • Odpowiedz
@R187 eee ja tam nikomu tam nie kibicuję, w sumie im więcej ich się nawzajem powybija tym lepiej. Najlepiej jakby się mordowali politycy. Izrael załatwił tego nasrallacha to niech teraz zginie ten natajnachu. Zwykli cywile to tam po obu stronach nie chcą wojny i chcą zwyczajnie żyć. To stare dziady z polityki tymi rakietami strzelają.
  • Odpowiedz