Aktywne Wpisy
Takie tam na oględzinach mieszkania, klientka chce tylko wymalować. Szybka wycena 1000zł za cały korytarz wraz z zabezpieczeniem drzwi podłóg itp materiał w zakresie klientki. Zostałem wyj**any za drzwi bo chyba przyjechałem z warszawy z tymi cenami - poprzednio pan zenek zrobił jej za 500zł malowanie z gipsowaniem. W komentarzu wiecej. #remontujzwykopem
makamele +82
Na #demografia najwiekszy wplyw ma sytuacja na rynku #nieruchomosci, a potem stabilna sytuacja na rynku #pracbaza (oczywiscie mowimy tu o panstwach z obywatelami, ktorzy koncza przynajmniej gimnazjum i ze srednia IQ > 80).
Wszedzie na zachodzie jest słabo z kupnem mieszkania.
Nawet jesli wam sie wydaje, ze na zachodzie maja lepiej od nas, to wciaz tam jest przepasc w stosunku do tego jak latwo bylo w latach 1960-1990
Obecni landlordzi kupowali wtedy za grosze mieszkania warte dzis miliony euro i
Wszedzie na zachodzie jest słabo z kupnem mieszkania.
Nawet jesli wam sie wydaje, ze na zachodzie maja lepiej od nas, to wciaz tam jest przepasc w stosunku do tego jak latwo bylo w latach 1960-1990
Obecni landlordzi kupowali wtedy za grosze mieszkania warte dzis miliony euro i
Wynajalem 2 dni temu zdalnie pokoj w 4 pokojowym mieszkaniu. Zalezalo mi, zeby miec cokolwiek w dobrym standardzie fotki wygladaly git, wynajmujacy bardzo sympatyczna.
Dzisiaj przyjechalem. Wanna i lustro sa kompletnie u-----e, podejrzewam ze moze byc tam grzyb. Nie ma opcji zebym sie tam umyl XD. Myslalem, ze wspolokatorzy to jakos zrekompensuja, ale skad. Wszyscy obcokrajowcy, jeden trans. Zupelnie nie moje towarzystwo. Mam r-------e biurko, poobdzierane podejrzewam, ze ma wiecej lat ode mnie. W szafce r-------a polka. Nie chce tu mieszkac. W umowie nie ma nic o zerwaniu/wypowiedzeniu. Wczesniej wysylala mi przyklad umowy do innego pokoju i tam byla kara 450zl + mogles zrezygnowac z pokoju dopiero gdy ktos znalazl sie na twoje miejsce. Ja p------e xd. Co ja mam zrobic w takiej sytuacji.
#wynajem #pytanie #kiciochpyta #gownowpis
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: Istnieje możliwość wypowiedzenia umowy najmu w trybie natychmiastowym, o ile wady mieszkania (nie ma znaczenia czy znałeś je wcześniej) zagrażają twojemu zdrowiu lub życiu. I co ciekawe, zawilgocenie i zagrzybienie mieszkania jak najbardziej może być podstawą do takiego działania. Musiałbyś jednak to udokumentować - samo podejrzenie, że jest grzyb, o ile nie jest on widoczny, może nie wystarczyć.
te 450zł kary, to jest po prostu opłata za to, ze ktoś będzie szukać jego zastępstwa.
to tak jak z wypożyczeniem samochodu na weekend - nie musisz nim jeździć, ale musisz zapłacić za umowny czas wypozyczenia.
To musi być troll xD