Aktywne Wpisy
ONVIF +372
Jakiś czas temu jadąc samochodem prawie rozjechałem kociaka który o 4:00 był na środku ulicy. Mokry, ubłocony i wychudzony. Mimo, ze nigdy jakoś za kotami nie przepadałem to wziąłem go do domu, żona go ogarnęła, zawiozła do weterynarza i daliśmy info po znajomych, że mamy kotka do oddania. Jakoś tak się złożyło, że akurat nikt nie chciał, do schroniska też jakoś nastroju nie było żeby go oddać.
Tak dorobiłem się kota.
I
Tak dorobiłem się kota.
I
notoelo +74
#iran #palestyna #izrael #rosja #ukraina #wojna
BTW Rosja podobno daje surowce im na składanie rakiet @Stabilizator @morgiel @Lemmonix
Solidne gruzowanko ajatollahów może być wręcz błogosławieństwem, bo wsród młodych mają sporą opozycje i ten kraj znów może stać się Persją.
@Powstaniec: Niesamowicie korzystne, że w razie czego główny dostawca sprzętu dla Ukrainy, czyli USA przestawi całość dostaw dla Izraela, który już prowadzi dwie wojny (strefa gazy i Liban). Przecież Izrael już dostaje masę amerykańskich zasobów, które mogłyby iść na Ukrainę. W razie dalszego zaognienia albo wojny z Iranem to Izrael dostanie
@thorgoth Nie to żebym uważał, że nastąpi exodus Irańczyków (bo tak nie uważam), ale co masz na myśli, że to są szyici? W czym to przeszkadza.
Azerbejdzan, z którym graniczą to też szyici (choć Azerowie mają dośc luźne podejscie do swiata i wiary i nawet dogadują sie z Izraelem), większość Iraku to szyici (dalej jest proszyicka z
XD
A odzyskanie niepodległości dla każdego narodu jest sygnałem do powrotu, nie do emigracji
@thorgoth: Ten sam szlak co Palestyńczycy do Europy- przez Białoruś. Zarówno Izrael, Egipt i Iran mają dobre stosunki z Rosją, a aktualnie imigranci przylatują mostem powietrznym m.in. z Egiptu. Otworzenie kolejnych to formalność.
A kto w ogóle powiedział ze to Europa ma przyjmować uchodźców? Niech zasuwają do swoich braci w Iraku i Arabii Saudyjskiej.