Aktywne Wpisy

yahoomlody +56
Macie słowa, które jak słyszycie to was triggeruje? xD u mnie to będzie
- jajówa zamiast jajecznica
- córa zamiast córka
- aldik zamiast aldi
#heheszki #glupiewykopowezabawy
- jajówa zamiast jajecznica
- córa zamiast córka
- aldik zamiast aldi
#heheszki #glupiewykopowezabawy

szuwarek +482
źródło: Bez nazwy-1
Pobierz

Musze powiedziec, ze obsluga klienta ze strony electro oraz allegro to jest dramat i niesmieszny zart.
Niby wg regulaminu sprzedajacy ma 24h na odpowiedz na wiadomosc, ale w zasadzie nie ma zadnego sposobu i konsekwencji, jezeli tego nie zrobi i oleje wiadmosc od kupujacego xD
Za kazdym razem, kiedy uzywalem opcji 'popros allegro o pomoc', byla ta sama spiewka - pracownik allegro uprzejmie prosil electro o odpowiedz i przypominal, ze zgodnie z regulaminem ma 24h. Po kilku takich akcjach chlop z allegro sam przyznal, ze jako portal nie maja mozliwosci na wplyniecie na sprzedawce, zeby odpowiedzial klientowi xD
A jak juz chlop z electro raczyl odpisac, to nie odpowiedzial na zadne pytania, ktore mu zadalem.
Pytam - ile konkretnie czasu zajmie naprawa? Podrozuje sluzbowo, moge byc pod roznymi adresami, jak ogarniemy kuriera?
Na pierwsze odpowiedzi brak, druga kwestia tez kompletnie olana, widze ze chlop ustawil odbior sprzetu z mojego adresu korespondencyjnego, pod ktorym moze mnie nie byc w tym terminie xD
Dramat, masakra, rece opadaja, pisze ku przestrodze xD
#sprzetkomputerowy #zakupy #allegro #mediaexpert
Napisz maila do supportu Logistecha, z opisem problemu.
Jest spora szansa, że przyślą ci nową myszkę w ramach gwarancji, bez odsłania starej. Tylko trzeba pisać do centrali, a nie polskiego oddziału.
A jeżeli chodzi reklamację z tytułu niezgodności z umową (rękojmia obowiązuje tylko w transakcji B2B lub C2C), to spora szansa na jej odrzucenie. Sprzedawca odpowiada za wady istniejące w produkcje w chwili sprzedaży, które tylko ujawniły się w ciągu
Tak w pierwszym roku domniema się, że wada istniała w chwili sprzedaży, ale sprzedawca, może próbować to podważyć. A i do daty sprzedaży, a nie dostawy. Oczywiście przy zakupie na firmę zasady mogą się różnić (strony mogą uzgodnić inne warunki rękojmi, może też być skrócona lub wykluczona).
A i:
- rekojmia - zakup od firmy przez inną firmę lub transakcja pomiędzy dwiema osobami prywatnymi. Może być modyfikowana, standardowo trawa dwa lata,