Aktywne Wpisy
Megasuper +169
Jak wybudowali filharmonię w Szczecinie to ludzie narzekali że blaszak i że nie pasuje. Ale tak jak patrzę na to muzeum w Warszawie to się cieszę że mamy taką piękną filharmonie xD #szczecin #architektura #budownictwo #warszawa
kecajek +298
Kilka dni temu na osiedlowym parkingu codziennie słychać było głośne miauczenie kota, które dochodziło to spod jednego, to spod drugiego samochodu. To było bardziej kocie wołanie o pomoc niż zwykłe miauczenie. Z jedną z sąsiadek próbowaliśmy ustalić, co to za kot – chciałem go wyciągnąć, może nawet zaopiekować się nim. Niestety, kot uparcie chował się w zakamarkach komory silnika i za nic nie chciał wyjść. Inna sąsiadka zadzwoniła do schroniska, prosząc o pomoc, ale odmówiono nam, twierdząc, że nie mają możliwości, by dostać się pod samochody.
Nad ranem usłyszałem, jak sąsiad skrobał szyby swojego auta po przymrozku, a w tle rozlegało się miauczenie kota. Postanowiłem działać. Wziąłem kartonowe pudełko z wyciętym otworem, telefon z nagranym miauczeniem mojego kota, a moja różowa przyprowadziła naszego pupila na smyczy, licząc, że może kotek wyjdzie do niego. Pomysł zadziałał – spod samochodu wyszła maleńka kotka, najwyżej półtoramiesięczna. Zabraliśmy ją do domu i zaczęliśmy opiekę. Na początek dałem jej odrobinę jedzenia dla kociąt (by nie zaszkodzić), bo była bardzo wygłodniała. Umyłem ją, wyczyściłem uszy i usunąłem kilka przyklejonych kawałków brudu – może smaru – z futerka. Okazała się uroczą, wdzięczną kotką: tuliła się, spała na kolanach, a nawet wskakiwała na kark i lizała mnie po uszach.
Weterynarz potwierdził, że to kotka, i stwierdził, że jest zdrowa. Chętnie bym ją zatrzymał, ale już mamy dwa koty, w tym jednego ze schroniska. Ustaliliśmy z różową, że najlepiej będzie oddać ją mojej siostrze i siostrzenicy, które kochają zwierzęta i marzyły o kociaku. Mała kotka znalazła ciepły dom i od razu poczuła się tam świetnie – siostra zasypuje mnie wiadomościami i zdjęciami: kotka jest wesoła, pełna energii, bawi się, aż miło patrzeć.
Cieszę
Nad ranem usłyszałem, jak sąsiad skrobał szyby swojego auta po przymrozku, a w tle rozlegało się miauczenie kota. Postanowiłem działać. Wziąłem kartonowe pudełko z wyciętym otworem, telefon z nagranym miauczeniem mojego kota, a moja różowa przyprowadziła naszego pupila na smyczy, licząc, że może kotek wyjdzie do niego. Pomysł zadziałał – spod samochodu wyszła maleńka kotka, najwyżej półtoramiesięczna. Zabraliśmy ją do domu i zaczęliśmy opiekę. Na początek dałem jej odrobinę jedzenia dla kociąt (by nie zaszkodzić), bo była bardzo wygłodniała. Umyłem ją, wyczyściłem uszy i usunąłem kilka przyklejonych kawałków brudu – może smaru – z futerka. Okazała się uroczą, wdzięczną kotką: tuliła się, spała na kolanach, a nawet wskakiwała na kark i lizała mnie po uszach.
Weterynarz potwierdził, że to kotka, i stwierdził, że jest zdrowa. Chętnie bym ją zatrzymał, ale już mamy dwa koty, w tym jednego ze schroniska. Ustaliliśmy z różową, że najlepiej będzie oddać ją mojej siostrze i siostrzenicy, które kochają zwierzęta i marzyły o kociaku. Mała kotka znalazła ciepły dom i od razu poczuła się tam świetnie – siostra zasypuje mnie wiadomościami i zdjęciami: kotka jest wesoła, pełna energii, bawi się, aż miło patrzeć.
Cieszę
Trochę już nie ogarniam. Dlaczego #konfederacja i jej poslowie prowadzą od jakiegoś czasu nagonkę na Tuska i rząd w którym przecież mają wicemarszałka sejmu? Jeszcze żeby ta nagonka miała podstawy ale oni opierają się na opinii jakiś szurów z youtuba i tym podobnych. Gdzie niby te setki ofiar? Przecież by ludzie co chwila wstawiali zdjęcia swoich bliskich utopcówa jakoś tego nie widać poza właśnie opiniami ludzi co twierdzą, że liczba topielców idzie w setki a konfa to łyka i powiela dalej. Odnoszę wrażenie, że Krzysiowi znudziła się fucha wicemarszałka i się w niej nie odnajduje więc liczy na to, że za krytykę Premiera go wywalą na zbity ryj i będzie mógł być znowu sobą czyli wyszczekanym posłem konfy oraz cierpiętnikiem za "miliony" jego wyborców
Szczególnie, że dokładnie w czasie publikacji tego tweeta był na uroczystych obchodach. Ale oczywiście mikrocefale łykają i się nie zastanawiają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wicemarszałek w rządzie xD
Z kim ja tu siedzę (╥﹏╥)
Tak, Czesi nam do Nysy Kłodzkiej wodę wpuszczali, chyba k---a helikopterami.
@CipakKrulRzycia: Miziają się bo liczą na to, że PiS ich do koalicji weźmie w następnej układance. Konsekwentnie.
@obserwator_nsa: oświeć nas, co miał zatem na myśli twój idol wpisując do w tt?
Mówi się że Bosaczek skrycie sympatyzuje z wiadomo kim
Aczkolwiek powinni Bosaka wywalić za takie wpisy z tej funkcji