Wpis z mikrobloga

Polecacie jakiś dobry fotel komputerowy do 2tys?
Siedzę z 10 lat na Marcusie z Ikei i już fotel ledwo dyszy, więc szukam zmiany. W oko wpadły mi fotele Yumisu za 1300zł ale jak wiadomo "gamingowe" to o kant rozbić, ale może ktoś z Was ma?

Co polecacie do tej kwoty

#pcmasterrace #fotel #fotelbiurowy #komputery #ikea #gaming
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atypical: Mam Marcusa w pracy i Yumisu 2052 w domu. Pytaj o co chcesz. Markus był spoko jak kosztował 400 zł, a nie tak jak teraz po 600-700 zł. Ogólnie dla mnie jest mało wygodny, zerowa regulacja, nieprzyjemne podłokietniki. Z Yumisu jestem bardzo zadowolony, mam go już chyba koło roku. Możesz sprawdzić również jakieś fotele ergonomiczne, chociaż ja testowałem w sklepach jakieś nawet z budżetu 3k+ i ni cholery nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Horvath: zapytam o to Yumisu. Bo oglądałem modele bez tych magnesów chyba 2050 z poduszkami na taśmie. Jak kwestia wykonania tego? Zapewne wygoda siedzenia będzie lepsza niż w Markusie, ale szału też nie będzie.

Chodzi mi o coś solidnego, gdzie fotel wytrzyma te 5lat i będzie w miarę wygodny, bo w Markusie mam problem z wygodnym oparciem się
  • Odpowiedz
@Atypical: Specjalistą nie jestem, ale wszystko wydaje się być solidne. Nic nie trzeszczy, nie stuka co zdarza się w Markusie nagminnie. Po roku nie odczuwam, żeby dało się w jakiś sposób odczuć zużycie. Mam wersję materiałową i tylko taką bym polecał, bo wiadomo co dzieje się z tymi śmiesznymi ekoskórami po czasie. Dla mnie świetną sprawą jest możliwość pochylenia oparcia bez ruszania siedziska, czego nie da się zrobić w Markusie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Horvath: Ty masz wersję magnetyczną? Warte to dopłaty?

Zastanawiałem się właśnie nad wersją 2052 vs 2054 tyle że nie wiem czy się poza wyglądem czymś różnią xD
  • Odpowiedz
Polecacie jakiś dobry fotel komputerowy do 2tys?

@Atypical: Foteli nie da się polecić (każdy ma inne wymiary, proporcje i wymagania) - trzeba je po prostu przymierzać. Jeżeli fotel ma być wygodny to powinien być ergonomiczny.

W tym budżecie masz najtańsze markowe ergonomiczne z 5-letnią gwarancją. Możesz zobaczyć i przymierzyć np.:
- Nowy Styl Navigo MESH który np. z mechanizmem synchronicznym FS, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym 50mm pianką wylewaną 60kg/m³), oparciem siatkowym (z 70mm regulacją wysokości), podparciem lędźwiowym LU2 (z 70mm regulacją wysokości), podłokietnikami R35K2 (z 85mm regulacją wysokości), podstawą TS25 (z czarnego poliamidu), kółkami ESHH (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 2 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą)
  • Odpowiedz
dzisiaj mi sie połamał profim violle

@jurek-gagarin: Sam z siebie siebie się nie połamał, pochwalisz się co pękło i jak tego dokonałeś (za duże obciążenie czy używanie niezgodnie z przeznaczeniem).
  • Odpowiedz
@armt: Skąd odrazu założenie ze moja wina? Jeszcze na gwarancji support Profima przyjeżdżał do mnie i wymieniali całe siedzisko z regulacjami. Potem wymieniany był jeden podłokietnik (pękła jakaś blaszka w środku). Teraz pękło oparcie, w okolicy łączenia elementu oparcia z siedziskiem, uniemożliwiając korzystanie z fotela. Prawdopodobnie uszkodziło się jakiś czas temu, bo coś tam 'przeskakiwało', aż w końcu padło całkowicie. Fotel ustawiony raz 3 czy 4 lata temu w stałej
  • Odpowiedz
mam zagwozdke w ktora strone teraz pojsc

@jurek-gagarin: Rozumiem że już 5 lat od zakupu minęło i nie masz już gwarancji (szkoda że nie zgłosiłeś tego przeskakiwania wcześniej). Teraz do wyboru masz naprawę pogwarancyjną albo zakup nowego (jaki masz budżet).
  • Odpowiedz