Aktywne Wpisy
dddobranoc +212
Zbierzmy w całość kto tam robił loterie aby CBŚP nic nie umknęło bo zapisy i strony loteryjne znikają. Większość robiła po kilka loterii.
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
JamesJoyce +25
#programowanie #programista15k #finanse #openai #it
Czołem Mirki. Natknąłem się dziś na ciekawy artykuł na Medium, z którym w dużej mierze się zgadzam. Autor stawia tezę, że OpenAI przypomina schemat Ponziego. Twierdzi, że firma obiecuje niesamowite technologie, podczas gdy w rzeczywistości ogromne koszty treningu modeli mogą uczynić te obietnice nierealnymi do spełnienia. Rozwój AI jest szybki, ale czy OpenAI nie żyje przypadkiem na ciągłych zastrzykach finansowych, zamiast na realnych dochodach? Zastanawia mnie, jak długo można utrzymać taki model biznesowy, zanim inwestorzy zaczną pytać o konkretne wyniki. A wyników nie ma. Te nowe "nakładki" czy wersje modeli to tylko zasłona dymna, bądźmy szczerzy.
Co sądzicie o tym podejściu? Czy wielkie firmy technologiczne (a zwłaszcza OpenAI) zawsze operują na obietnicach, aż do momentu przełomu, czy to faktycznie bardziej przypomina schemat Ponziego? A może sukces GPT i innych modeli już teraz jest wystarczającym dowodem na to, że OpenAI zmierza w dobrym kierunku?
Tu
Czołem Mirki. Natknąłem się dziś na ciekawy artykuł na Medium, z którym w dużej mierze się zgadzam. Autor stawia tezę, że OpenAI przypomina schemat Ponziego. Twierdzi, że firma obiecuje niesamowite technologie, podczas gdy w rzeczywistości ogromne koszty treningu modeli mogą uczynić te obietnice nierealnymi do spełnienia. Rozwój AI jest szybki, ale czy OpenAI nie żyje przypadkiem na ciągłych zastrzykach finansowych, zamiast na realnych dochodach? Zastanawia mnie, jak długo można utrzymać taki model biznesowy, zanim inwestorzy zaczną pytać o konkretne wyniki. A wyników nie ma. Te nowe "nakładki" czy wersje modeli to tylko zasłona dymna, bądźmy szczerzy.
Co sądzicie o tym podejściu? Czy wielkie firmy technologiczne (a zwłaszcza OpenAI) zawsze operują na obietnicach, aż do momentu przełomu, czy to faktycznie bardziej przypomina schemat Ponziego? A może sukces GPT i innych modeli już teraz jest wystarczającym dowodem na to, że OpenAI zmierza w dobrym kierunku?
Tu
Siedzę z 10 lat na Marcusie z Ikei i już fotel ledwo dyszy, więc szukam zmiany. W oko wpadły mi fotele Yumisu za 1300zł ale jak wiadomo "gamingowe" to o kant rozbić, ale może ktoś z Was ma?
Co polecacie do tej kwoty
#pcmasterrace #fotel #fotelbiurowy #komputery #ikea #gaming
Chodzi mi o coś solidnego, gdzie fotel wytrzyma te 5lat i będzie w miarę wygodny, bo w Markusie mam problem z wygodnym oparciem się
Zastanawiałem się właśnie nad wersją 2052 vs 2054 tyle że nie wiem czy się poza wyglądem czymś różnią xD
@Atypical: Foteli nie da się polecić (każdy ma inne wymiary, proporcje i wymagania) - trzeba je po prostu przymierzać. Jeżeli fotel ma być wygodny to powinien być ergonomiczny.
W tym budżecie masz najtańsze markowe ergonomiczne z 5-letnią gwarancją. Możesz zobaczyć i przymierzyć np.:
- Nowy Styl Navigo MESH który np. z mechanizmem synchronicznym FS, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym 50mm pianką wylewaną 60kg/m³), oparciem siatkowym (z 70mm regulacją wysokości), podparciem lędźwiowym LU2 (z 70mm regulacją wysokości), podłokietnikami R35K2 (z 85mm regulacją wysokości), podstawą TS25 (z czarnego poliamidu), kółkami ESHH (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 2 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą)
@jurek-gagarin: Sam z siebie siebie się nie połamał, pochwalisz się co pękło i jak tego dokonałeś (za duże obciążenie czy używanie niezgodnie z przeznaczeniem).
@jurek-gagarin: Przepraszam że tak to zabrzmiało (błędnie założyłem że to podstawa pękła).
@jurek-gagarin: Rozumiem że już 5 lat od zakupu minęło i nie masz już gwarancji (szkoda że nie zgłosiłeś tego przeskakiwania wcześniej). Teraz do wyboru masz naprawę pogwarancyjną albo zakup nowego (jaki masz budżet).