Wpis z mikrobloga

#tinder #ban czy ktos z was mial kiedykolwiek stycznosc z shadowbanem na tinderze? wiecie jak to ominac? nawet zmiana numeru telefonu nie pomaga. Mozliwe to jest zeby algorytm rozpoznawał moja twarz i na tej podstawie banował moje nwoe konta?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vKING tak, oni widza twoje ip. Jesli kupisz nowy telefon I nowy numer to pamietaj nie dodawac na nowe konto tych samych starych zdjec bo jeszcze do bodajze 3 miesiecy tinder to przechowuje i po prostu zbanuje cie na nowo. VPN gowno daje, nie wiem jak oni to robia ale ciezko ominac shadowban.
  • Odpowiedz
@vKING: Tak tak. Shadowbany, blokuja po IP. I algorytm was nie lubi. A ja na swoim telefonie zakładam fejk konto różowej i mam 100x większy ruch niz na swoim

Ja bym jeszcze wykupił najdroższe premium bo biznes musi się kręcić. Kiedy wy zrozumiecie że to nie ma wam pomóc xd
  • Odpowiedz
@Koobik tinder potrafi wlepic bana za cokolwiek, po prostu uzna ze jestes botem i za samo to moga usunac ci konto. Ja juz nie korzystam z tego wlasnie z takiego powodu ze wylapac blokade jest bardzo prosto czesto bez twojej winy, potem po weryfikacji i tak wlepia ci shadowban, a zrobisz nowy profil to znow ban za multikonto. Nie warto moim zdaniem tam siedziec, wiekszosc opcji i tak jest platna.
  • Odpowiedz
@fekalne_yeti: No jesteś jedna różowa która potwierdza, że ograniczają kobiety shadowbanami. A potem fejki ze zdjęciem podłogi mają 100+ lajkow.
Moja siostra używającą tego samego neta też ma po 100+ lajkow gdzie ja mam zero.
Po prostu to nie dla was i pora rzucić uzależnienie od tindera xd
  • Odpowiedz
@fekalne_yeti: Niektóre bardzo długo ¯\(ツ)/¯

W zeszłym roku lajkowala mnie Asia lat 27. 5 czarnych zdjęć. W te wakacje też mnie polajkowala. A doskonale wiem, że to ten sam profil po opisie czy tych samych załączonych piosenkach spotify.
Dajcie sobie spokój z tym syfem. To ma zarabiac, pobudzać nadzieję że kogoś poznacie i drenować wasze kieszenie. Albo i mózgi. Nic dobrego z tego nie ma.
Moja była koleżanka miala tam
  • Odpowiedz
@gorobei: Taka prawda. Trzeba być głupim albo desperatem żeby wierzyć, że Match Group będące na giełdzie dba o to czy Kasia z Pcimia Dolnego pozna swojego męża na całe życie xD
A ze ludzie panicznie szukają powodów i rozwiązań jak ominąć algorytm i shadowbany. To znaczy, że dobrze działają i ich obecność na giełdzie nie jest bezcelowa.
  • Odpowiedz
i ich obecność na giełdzie nie jest bezcelowa.

@Wookash071: paradoksalnie jest na odwrót. Gdyby tinder był prywatny (poza giełdą) mógłby skupić się na spokojnym zarabianiu w długim terminie a nie ciśnięciu maksów z kwartału na kwartał. Tak to żyłują coraz bardziej na chama i ludzie to już zauważają - odpływ płacących userów (= facetów) jest faktem.

Ale to dobrze, tinder powinien zawalić się z hukiem, bo zgodnie z wspólczesnym modelem
  • Odpowiedz