Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@budep:

Żyłem tak 3 lata. Całkowicie dopasowany do tego jak "czuło" się moje ciało. Chciało spać? Spałem. Chciało jeść? Jadłem. Tworzyła się naturalna tendencja do pracy? Pracowałem. Literatura. Spacery. Dużo różnych hobby i zajawek. Wszystko w pewnym sensie wolno, płynnie... nie było kontekstu internetowego, nie było porównywania się, zminimalizowałem moje funkcjonowanie w grupach społecznych, by ich kontekst nie był presją. Czy to internetowo, czy na żywo. I tak z wszystkim.
  • Odpowiedz
  • 1
@Hawthorne: Nie romantyzuję tego stanu, bo zdarzyło mi się tak żyć. Przechodziłem różne stany emocjonalne i zewnętrzne, więc wiem w jaki sposób bym bym na to zareagował. Nie bez powodu napisałem o miesiącu, a nie dłuższym okresie, bo wtedy na pewno staje się to degeneracyjne. Obecne pragnienie wynika z mojego położenia w życiu i na pewno zrobiłoby mi to bardzo dobrze.

I to nigdy nie jest stracony czas. Poznajesz siebie,
  • Odpowiedz
@budep: Tak, ok, to nadinterpretacja z mojej strony, dobrze że ręka na pulsie i z głową! I dobra pozytywność, dobrze że masz ją w sobie.

Tak swoja drogą to twoj ogolny vibe, wpisów, i poruszanych tematów na mirko bardzo mocno mi się kojarzy z książka "Serotonina" Houellebecq, specyficzna literatura dotykająca specyficznych problemów zachodniego mężczyzny, podobnie mi Twoje pióro vajbuje.
  • Odpowiedz
  • 1
@Hawthorne: A dzięki, to komplement. Bardzo lubię Serotoninę i faktycznie, ta tematyka jest mi bliska empirycznie i teoretycznie. Nawet mam rozgrzebane opowiadanie o gościu trochę w tym stylu.
  • Odpowiedz