Wpis z mikrobloga

Szanowany Mirek @ArseneWengerTheAnimatedSeries wrzucił na swój kanał na yt materiał o Mentzenie.
Abstrahując od treści materiału, która jest tak czy inaczej bardzo merytoryczna, polecam sekcję komentarzy.

Ilość postów "za", liczba sprzyjających komentarzy posłowi Konfederacji, w porównaniu do innych materiałów o polityce na yt czy nawet na kanale NWASD pokazuje, jaki Konfa ma oddany, agresywny elektora + boty. Nie wierzę, że wszyscy komentujący to randomowi ludzie, którzy właśnie myślą tak samo jak trochę ponad 7% uprawnionych do głosowania, a według ostatnich sondaży coraz mniej. Pokazuje to tylko, jak bardzo odklejone skrajne ugrupowania mają parcie, na promowanie swojego przekazu i wtykanie wszędzie swojej racji w internecie. Także to, jaki jest wykreowany obraz ruchów na scenie politycznej i fanatyków tu, na x, czy ostatnio zauważam to samo na Linkedin, znacząco odbiega od rzeczywistości.
#polityka #bekazkonfederacji
czarny_matt94 - Szanowany Mirek @ArseneWengerTheAnimatedSeries wrzucił na swój kanał ...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czarny_matt94: No cóż, realia są takie, że w Internecie jest nadreprezentacja pewnych środowisk w stosunku do tego, ile ich jest w rzeczywistości. Dobrze to widać właśnie na przykładzie Konfederacji, ale są i inne środowiska.
  • Odpowiedz
@czarny_matt94: W sumie to oglądnąłem przed chwilą cały materiał i nie za bardzo rozumiem, o co w sumie komentującym tam chodzi. Myślę, że realnie nakreśla problemy, jak i możliwości, przed jakimi stoi Mentzen. Nawet myślę tak po chwili zastanowienia, że wbrew pozorom ma stosunkowo pozytywny wydźwięk i kreuje kilka możliwych scenariuszy, w tym takie, że Mentzen ma dobry wynik. xD Oczywiście mało prawdopodobny, bo musi sporo się stać, ale nie
  • Odpowiedz
@czarny_matt94 Przecież tak było od początku internetu w Polsce, że środowiska korwinopodbne mają ogromne poparcie w sieci. Tu się nie ma co doszukiwać farm trolli tylko zwyczajnie jest to najmłodsza grupa wyborców, która najczęściej korzysta z internetu
  • Odpowiedz