Aktywne Wpisy
Linnior88 +334
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
tabpaw +834
To piękne uczucie kiedy twój pracodawca w ogóle się nie spodziewa, ale będzie musiał wypłacić Ci zaległe nadgodziny z odseteczkami, bo zgromadziłeś przez ostatnie miesiące tyle dowodów, skrupulatnie opisanych, gotowych do wysłania do PIP, że tak naprawdę inspektor jedynie sfinalizuje przelew. ;)
#pracbaza
#pracbaza
Dlaczego modlą się o zakaz aborcji w przypadku zagrożenia życia, uszkodzenia płodu czy ciąży z gwałtu, a nie modlą się, żeby dzieci były zdrowe i nie było takich problemów? Może jestem nienormalny, ale wg mnie tak powinna się zachowywać osoba wierząca, której zależy na dobru ludzi.
#aborcja #4konserwy #bekazkatoli #niepopularnaopinia
@PiotrFr:
próbowali, nie działa, rodziły się losowo, raz chore raz zdrowe, niektóre chorowały potem
łatwiej modlić się o coś co jest zależne od innych ludzi, bo jest na kogo zrzucić winę
tak jak nie modlono się by powodzi nie było, bo wiadomo już było, że będzie
Kościół żywi się masami, które wpędza w poczucie winy, utrzymując w permanentnym lęku.
A kapłani doskonale rozumieją, że system zawsze ich obroni, zatuszuje najgorszą patologię.
Patologia to niestety istota tożsamości Kościoła.
@jfrost: katol to jest osoba, która nie zna własnej religii - on ma po prostu nie robić nic złego, nie nakłaniać do złego oraz przestrzegać przed nim złem żeby mieć czyste sumienie.
A nie wywierać naciski na prawo. W myśl zasady "Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie".
Ale do tego trzeba trochę poczytać "jedyny dowód"
@PiotrFr: To jest bardzo proste. Bo "proliferzy" tak naprawdę mają kompletnie w dupie los tych dzieci, narodzonych bądź nie. Chodzi im tylko o to, żeby nie mieli grzechu zaniedbania "Kto więc umie dobrze czynić, a nie czyni, dopuszcza się grzechu.":
https://www.gotquestions.org/Polski/grzech-zaniedbania.html
Jeśli istnieje "zło" (aborcja) i mogą z tym złem walczyć (protestować), to muszą to zrobić, żeby nie mieć grzechu zaniedbania czy tam zaniechania. I tylko o to tu chodzi, czysto egoistyczne pobudki oparte na religijnych przesłankach. Protestują, żeby mieć czyste sumienie, a
@galicjanin: przez przypadek o obu nawet napisałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiotrFr: skąd aż tak idiotyczny pomysł?