Wpis z mikrobloga

@vervs 26, bo dla mnie 5 lat różnicy to już za dużo. Ogólnie zawsze wolałam takich +/- 2 lata różnicy. Nawet jak nie wiedziałam ile ktoś ma lat i średnio mi szły rozmowy to się okazywało że jest np. 7 lat starszy
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: generalnie zależy od człowieka. Znam ludzi w okolicach 30 lat z którymi nie mogę się dogadać, a znam laske 7 lat młodszą z którą zachowujemy się jakbyśmy mieli oboje po 17. Chociaż na pewno mogę się zgodzić, że patrząc czysto praktycznie, to planując jakieś śluby i wspólne życie, to istotnie taka różnica mogłaby mieć swoje wady. No ale znowu - nie musi.
  • Odpowiedz
Mi się zawsze wydawało że starszych, wynikało to z szukania dojrzałego partnera, ale max 4 lata. Ale los mi podsuną świetnego faceta młodszego o dosłownie jeden dzień i jest super. Tego się nie planuje.
  • Odpowiedz
@vervs: Odnośnie różnic wieku w związku to bardzo niebezpieczne i obrzydliwe tak naprawdę jest to jak pewna grupa toksyków próbuje robić sobie nadzieję i wmawiać wszystkim dookoła iż kobieta to powinna być sporo młodsza od faceta. @Kitku_Karola Ma rację tak naprawdę nawet te 5 lat w większości przypadków to jest bardzo duża różnica bo przede wszystkim jako ludzie zwłaszcza na pewnym etapie swojego życia znajdujemy się w różnych punktach
  • Odpowiedz
@Cztero0404: nie bardzo rozumiem do kogo i o co masz pretensje. Pytam o to, jak zapatrują się na sprawę kobiety, a nie czy istnieje jakaś grupa tzw. toksyków, która komuś coś wmawia. Jeżeli są dwie osoby i wzajemnie czują do siebie pociąg i się angażują, to dla mnie obrzydliwe jest akurat wpieprzanie się osób trzecich którym to nie pasuje i raczej wtedy mi opadają ręce.

Ludzie są różni, każdy inaczej postrzega
  • Odpowiedz
Średnio mnie obchodzi jakie zdanie mają obcy ludzie na ten temat,

@vervs: Nie kłam, gdyby cię nie obchodziło to nigdy nie zadałbyś powyższego pytania chociażby.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: xD ale przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem w komentarzu

Średnio mnie interesuje co Ty masz do powiedzenia na ten temat, albo grupa tzw. toksyków z internetu, bo nie do Ciebie jest adresowane pytanie. Ono jest dość proste, ale przeróbmy je ponownie - jaki jest minimalny wiek, w którym KOBIETA, JAKO POTENCJALNA, ZAINTERESOWANA PARTNERKA, mogłaby wejść w związek z typem w wieku 30 lat.

A nie jaki ten wiek POWINIEN
  • Odpowiedz
Średnio mnie interesuje co Ty masz do powiedzenia

@vervs: Gdyby cię nie interesowało to byś mi nie odpowiadał 2 razy. Obstawiam, że sam jesteś tym 30 latkiem robiącym sobie nadzieje na młodszą więc nie obchodzi cię moje zdanie.
  • Odpowiedz
@vervs: chodzi o to że abym związała się z 30 latkiem sama musiałabym mieć
- najmniej 25
- najwięcej 35

Bo może być zarówno starszy jak i młodszy ode mnie, ale nie więcej niż 5 lat różnicy między nami (niezależnie czy więcej czy mniej od mojego wieku).
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: czyli opcja, gdzie przedział jest 25 lat. Pytam o dolną granicę akurat w tym przypadku, nie o różnicę w wieku samą w sobie.

Wychodzę z założenia, że mimo wszystko powyżej jakiegoś wieku (roboczo przyjmijmy jednak 30), te różnice nie są aż takie duże. IMO 30 latek wiążący się z 40 letnią kobietą, to mniejsze różnice mentalne niż 30 latek z 20 letnią kobietą. Oboje mają już jakieś doświadczenie życiowe,
  • Odpowiedz
@vervs: różne kobiety mają różnie, są takie co maja faceta np 11 lat starszego, ale i kilka lat młodszego. Jedna powie że może mieć 18 lat inna 30 - bo to zależy od dojrzałości danej kobiety jak i faceta, z którym się umawia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz