Wpis z mikrobloga

• 1
@sierramikebravo nieprawda. Praca zdalna, to praca w formacie biurowym wykonywana poza przestrzenią biurową wykorzystywaną przez pracodawcę.
Jeżeli odczytujesz liczniki gazu i możesz sobie dowolnie po terenie planować odczyty, to nie jest praca zdalna.
  • Odpowiedz
Co wszyscy naciągacze mają z tym 'TOBIE'?

To jest jakaś szkoła NLP, żeby mówić 'uprałam tobie skarpetki' zamiast jak człowiek 'ci' ?

@wladyslaw-konstantynowicz: zauważyłem, że ten sposób mówienia jest charaktersytyczny dla Wielkopolski. Mnie też to "dziwiło" i zwracam zawsze jakoś na to uwagę. Zauważ, że nawet jak na reklamie/bilbordzie jest takie użycie "Tobie" to na 100% firma jest z WLKP ;)
  • Odpowiedz
@tomkers: Ja to 'TOBIE' pamiętam ze złotych czasów DasCoina, a konkretnie z 'szkoleń' Jacka Hodży Paciorka.
Coś pamiętam że on to tłumaczył, dlaczego tak mówią, ale za cholerę teraz nie znajdę tego filmu. Tyle złota biznesowego przepadło wraz z upadkiem DasScamCoina ;(
BTW. Jacek Hodża Paciorek jest z Łodzi.
  • Odpowiedz
Pracuję zdalnie od lat, musisz pracować z zadeklarowanego miejsca stałego pobytu. W mojej firmie jest opcja na chyba 3 miesiące pracy z zagranicy po uprzednim uzgodnieniu i tylko w niektórych krajach EU.
  • Odpowiedz