Aktywne Wpisy

Dorciqch +90
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
nervous_breakdown +462
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

#dom #gaz #ubezpieczenia #pzu #nieruchomosci #pytanie #pytaniedoeksperta #prawo
Witam Mirki,
mam pytanie do osob ogrzewających dom gazem. Czy robicie co rok przegląd pieca? W zeszłym roku wymieniliśmy piec ACV na Vaillant. Ten ACV popsuł się po 15 latach mieszkania w domu. Przez ten czas nie robiliśmy jego przeglądów, ale w związku ze kupiliśmy nowy, no to chcemy żeby nam trochę posłużył. Hydraulik zalecił nam coroczny przegląd (które on przeprowadza bo ma licencje czy coś na piece Vaillanta). W zeszłym tygodniu umówiłem się na wizytę, ma przyjść za tydzień, powiedział żeby szykować 350 pln. Wydaje mi się że to dosyć dużo. Ile płacicie za taką usługę? Czy jeśli nie przeprowadzę przeglądu, a z domem coś się stanie (niekoniecznie od pieca), to ubezpieczyciel może odmówić mi wypłaty odszkodowania?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ja robię, bo:
Gwarancja
Bezpieczeństwo
Ps. Jak masz dom ubezpieczony to nie zapomnij o
@mirko_anonim: Tanio, Żona jest koordynatorem serwisu w firmie zajmującej się techniką grzewczą. Za przegląd najprostszego kotła biorą 390 zł brutto. Za kotły większej mocy około 600. Pamiętaj, że chcesz fakturę, potwierdzenie przeglądu i protokół. Oprócz tego serwisant/instalator musi to wpisać w system producenta. No i kwestia dojazdu do Ciebie.
Ja za przegląd pompy ciepła płace 500 zł rocznie.