Wpis z mikrobloga

#pracait #korporacje #programista30k #programista25k #programista15k

Dzisiejsze IT to taka farma bawełny a programiści to nig.. niewolnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ma mam w robocie gości co każde 1 min nieobecności raportują. Afk 2min, afk 20 min, afk 40min. Zamiast zrobić swoje, gdzie nikt się nawet nie zorientuje, to każde sranie / szczanie musi być grzecznie zaraportowane, bo co pan kierownik aka zarządca farmy powie XD Kwintesencja współczesnego niewolnictwa.

Co żeście zrobili z tym IT...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przebrzydly_programista: Myślę że chodzi o to żeby nie było zdziwienia i zbędnych problemów jak ktoś zniknie bez słowa na godzinę. Może pisać nie, ale ustawić status zawsze można. Nieraz się przecież zdarza że człowiek wychodzi na chwilkę i nagle każdy coś od niego chce :D zwłaszcza zdalnie gdzie trudno stwierdzić co się dzieje. Bywa też że to zwyczajna uprzejmość.
  • Odpowiedz
@przebrzydly_programista: cóż, ja też piszę, że wychodzę, że muszę coś załatwić, ale to wtedy, jak nie ma mnie np. godzinę lub dłużej. W minutowe afk się nawet nie bawię, bo to jakiś żart xD Kogoś srogo p----------o, że takie coś każe pisać.
  • Odpowiedz
@L24D: Ale na komunikatorach widać kolorki. Teraz nawet nie da sie ustawić na stałe zielonego, pare minut braku aktywnosci i wskakuije automatycznie żółty, po co jeszcze śmiecic wiadomościami. Widze że żółty to wiem że odszedł na chwile gdzies
  • Odpowiedz
@patryk_66: W pracy siedze przy komputerze i jestem na zielono a potrafie odpisac dopiero za pare godzin albo na drugi dzień a na FB odpisuje po paru miesiącach
  • Odpowiedz
IMO największym rakiem są te hot-deski i biurka ustawione jak w hinduskim scam-center z oświetleniem jak w kostnicy ( ͠° °)

Pamiętam jeszcze czasy gdy do roboty przyłaziło się z przyjemnością bo miało się swój kąt lepiej umeblowany i zaaranżowany niż w domu!

@wladyslaw-konstantynowicz: Racja, biuro do którego chodzę ma tylko 15 biurek, średnio w tygodniu przychodzą do firmy 3 osoby. Raz w miesiącu z
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: No i to jest kolejny przykład jak ludzie psują tę branże. Gość się nie odezwie, bo jeszcze go zwolnią i co wtedy zrobi xD A tak całuje janusza po łapach za 8k na rękę. Z drugiej strony i tacy są potrzebni. Przez fakt, że nie chodzą po podwyżki, ja chodzę za nich i zgarniam ich kawałki tortu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz