Wpis z mikrobloga

#bitcoin #bitomat [noob-warning]
1. Jaka aplikacja portfel na androida będzie dobra do jednej transakcji? Portfel chyba ze 2 lata temu założyłem w Samuraiu. Żebym zaimportował go do nowej aplikacji to nie potrzeba nic oprócz seeda, tego długiego "hasła"?
2. Sprzedając btc za gotówkę w bitomacie, to wysyłam z aplikacji portfelowej tyle co wyliczyli np. 0.00408163btc za równy 1000zł i opłatę za transakcję mi pobiorą z portfela? żeby btc doszło w najpóźniej 10 minut to ile będzie kosztowało? jakby nie zdążyło i na moją niekorzyść zmienił się kurs, to końcówka drobnych przepada i tyle?
3. Dopóki nie przekroczę 1000eur wymiany, to nie będzie mnie pytało o weryfikację tożsamości, kod sms, ani nic podobnego?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NauczonyRoboty:
1) 12 / 28 / 24 hasła. Może być Electrum bo jeśli zakładałeś na Electrum konto to on go zaimportuje
2) Oni nie pobierają, sam wysyłasz przy okazji przelewu. 3 Sat / b powinno być git jako opłata, możesz dać zawsze więcej troszkę (4? 5?)
3) Ogólnie to mogą prosić o twój dowód osobisty natomiast i tak robią zdjęcie i dołączają do kartoteki
  • Odpowiedz