Wpis z mikrobloga

#atthost Obecnie jedna z gorszych firm hostingowych, po niedawnym połaczeniu z "nazwa" ceny hostingu wzrosły nawet 6 krotnie. Klient jest stawiany przed faktem dokonanym, zwykły najtanszy pakiet, który latami nie przekraczał 200 zł brutto rocznie przychodzi nagle cena ponad 700 zł a jakosc usług i parametry ta sama co była wcześniej, delikatnie mówiąc nie z górnej półki.... to nie wszystko, są tez ogromne problemy z zabraniem własnych domen od nich. W tym momencie domena u nich 200 zł netto czyli 246 brutto, co za tym idzie jedna z najmniej korzystnych ofert na rynku. Zeby wydac kod authinfo przeciagają sprawe maksymalnie, żądaja wysyłki listów papierowych pocztą, nastepnie list lezy na poczcie i przeciagaja w czasie odbiór, potem sami te kody tez chca odyłac pocztą zwykłą listem.... KOSZMAR!!! robią wszystko aby odwlec i aby klienta zniechęcic od odejscia od nich do korzystniejszej konkurencji, trują tez d. na maila, robią wszystko aby sprawe odwlec... Od 2 wrzesnia do dziś tzn. 19 wrzesnia bezskutecznie próbuje odzyskac moją własnosc jaką są domeny. jest to jednym słowem dramat i strata nerwów, omijajcie szerokim łukiem te firmę.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Odnosząc się do kwestii kodu Authinfo, w żadnym wypadku nie utrudniamy jego wydania. Jak informowaliśmy już w korespondencji mailowej, o kod możesz wnioskować w każdym momencie trwania okresu abonamentowego. Wniosek możesz przesłać również mailowo, opatrując go podpisem kwalifikowanym. Kod wydawany jest na adres Abonenta przesyłką za potwierdzeniem odbioru.

W razie pytań zapraszamy do kontaktu na priv lub pod adresem biuro@atthost.pl
  • Odpowiedz
  • 0
@AttHost_pl: na chwile obecną oczekuje zwrotu kosztów waszych fanaberii na jakie mnie naciągneliscie, czyli koszt listu poleconego 10,50 zł oraz koszt paliwa, gdyż list zwrotny wysłaliscie nie na adres korespondecyjny, tylko ten który znajduje sie 25 km od miejsca w którym jestem. Dojazd w obie strony to 50km. Mój samochód ma duzy silnik i spala 11 litrów PB na 100 km, czyli na ten dojazd spali 5,5 l paliwa, co
gothika-m - @AttHost_pl: na chwile obecną oczekuje zwrotu kosztów waszych fanaberii n...

źródło: obraz_2024-09-24_205625538

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
mozecie ewentualnie wpłacić te 42,4 zł na które mnie naciągnęliscie na pomoc powodzianom, ale w sposób taki zeby miała pewnosc ze te pieniądze tam dotarły a nie zstały u was - bo tam mi nie szkoda, a na wasze fanaberie szkoda każdej jednej złotówki

zapomniałam jeszcze czytającym tu Mirkom napisac, że w powyzszym okresie szarpania się z nimi o odzyskanie kodów authinfo, dwa razy wysłali mi fakture na domene com.pl na kwote
  • Odpowiedz
Aktualny regulamin AttHost Sp. z o.o. wszedł w życie 21 czerwca 2024 roku. Mail z informacją o zmianie regulaminu został wysłany w dniu 14 czerwca 2024 roku, przez kolejne 7 dni istniała możliwość złożenia ewentualnego sprzeciwu i wypowiedzenia umów, jeżeli klient nie zgadzał się z wprowadzonymi w regulaminie zasadami. Wynika to OWU pkt.6 Atthost (obowiązującym do dnia 21 czerwca 2024 roku) który brzmi:
„6. Zmiany Regulaminu oraz odrębne regulaminy wchodzą w życie
  • Odpowiedz
  • 0
żadne maile z informacjami o zmianach do mnie nie dotary, jakby dotarły to bym uciekała już wtedy a nie teraz, chyba to logiczne. Po co bym miala y was siedziec? Zeby dac sie doic i przepłacac? Jakie sa ceny i usługi u konkurencji? To chyba wiecie i ze w takiej sytuacji sie z takiej firmy jak wasza od razu do konkurencji odchodzi, slubu z wami nie brałam przecież.

Jedyne maile jakie do
  • Odpowiedz
  • 0
Mireczki drogie teraz będzie hit. Atthost zaciera ślady :P Jak zapewne wiecie w ostatnim czasie na ich wizytówce w Google pojawiła się masa opini od niezadowolych klientów opisujących tę sytuacje, w tym moja opinia również

Wiecie co zrobił właśnie Atthost? Usunęli całą swoją wizytówkę Google, żeby wszystko znikło to z sieci.... a że była tez tam moją opinia, to Google mnie powiadomiło o tym fakcie

Ciekawe czy terroryzują już Wykop i inne
gothika-m - Mireczki drogie teraz będzie hit. Atthost zaciera ślady :P Jak zapewne wi...

źródło: obraz_2024-09-25_114117249

Pobierz
  • Odpowiedz
Google okresowo przeprowadza weryfikację wizytówek, wymagając przesłania np. wyciągu z KRS. Po weryfikacji wizytówki są przywracane. W kwestii naszej wizytówki powinna ona wkrótce powrócić z wszystkimi dodanymi opiniami.
  • Odpowiedz
  • 1
buhahahah, oh jaki przypadek, no popatrzcie samo znikło akurat teraz, gdy są opinie wkurzonych ich praktykami klientów :D A opini jest tyle, że ocena zbiorcza spadła na około 3,5 gwiazdek jak pamietam... bo worek z jedno gwiazdkowymi opiniami pękł :D
  • Odpowiedz
@gothika-m: Problematyczne zabranie od nich domeny.
Hosting mam zawirusowany.
Obsługa szybko odpowiada, ale wiecznie są jakieś problemy z działaniem stron.
Korzystałem z Atthost ze względu na cenę.
Teraz uciekam jak najdalej od nich.
  • Odpowiedz