Wpis z mikrobloga

Jak skonfigurować router Netgear R6220, aby po podłączeniu do WiFi automatycznie przekierowywał ruch z dowolnej przeglądarki na wybrany serwer w sieci lokalnej? Zero połączenia z internetem zewnętrznym, nie chcę nikogo zhackować a strollować. Albo żeby działało na zasadach Captive Portal ale bez logowania - tuż po podłączeniu do WiFi telefon, bądź komputer, automatycznie otwiera przeglądarkę i łączy ze wskazanym serwerem.
Chcę strollować sąsiadów za pomocą WiFi o nazwie sugerującej 5G lub HAARP, które tuż po połączeniu przekierowywałoby do serwera z fejkowym panelem kontroli tejże stacj 5g / HAARP. A na stronie jakaś mapa z "lokalizacją oraz zasięgiem anten", suwak sterowania "mocą nadawania", "ryzyko mutacji", statystyki z d--y wzięte, itp ceregiele ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#sieci #siecikomputerowe #internet #wifi #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Myszo: No co? Było kilka lat temu głośno w mediach o "CZĘSTOCHOWA 5G PRÓBA 300% MOCY" to chcę zrobić teraz coś o poziom wyżej. Mam wolny router oraz kilka minikomputerów 10ZiG/Clientron, które leżą i się kurzą to przynajmniej znajdę im ciekawe zastosowanie.
  • Odpowiedz