Wpis z mikrobloga

Tak przeliczyłem i nawet gotowe liquidy z hilq wychodzą 2 razy taniej niż ciągle latać po 10ml do sklepu, jak przyjdzie bez problemu to już wiem że będę stałym klientem. Pamiętam czasy kupowania baz z facebookowych grupek i mieszanie tego z aromatami inavery ale jakoś nie mam ochoty się już bawić strzykawkami.
Gotowe sole 10ml/25zł = 0.4ml/zł
Z hilq wyszło mi średnio 0.95ml/zł nawet bez darmowej wysyłki.
Ile za ml wam wychodzi na premixach z bazami 10ml? Od czasów nowych regulacji parę lat temu, nigdy nie kupiłem większego premixa.
#epapierosy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stivenus: Chodzi mi o wszelkiego rodzaju longfile 30/60ml do których wlewamy bazy nikotynowe 10ml aby uzyskać pożądane stężenie. Czyli chyba tak.
  • Odpowiedz
@Sakaton: Teraz już raczej stacjonarnie nigdzie nie sprzedają tych premixów starego typu, że tam było 40 albo 50 ml w butelce 60 ml. Teraz są longfille (około 10 ml na butelkę 60 ml), te stare premixy są teraz nazywane shortfillami. Akcyza, to jakoś 0,60 zł na mililitr, dlatego tak to teraz robią, od przyszłego roku będzie jeszcze więcej.
No i teraz jak byś miał to uzupełnić bazą beznikotynową normalnie kupioną
  • Odpowiedz
@Sakaton: 1ML bazy 200mg od hiliq (razem z dostawą) wychodzi 1.1zł. Na 100ml mieszanki idzie 10ml więc 11zł, do tego aromat 10ml 18zł, oraz gliceryna (50ml) + glikol (30ml) 1.6zł.
Całość wychodzi około 31zł bez butelki do przechowywania treści właściwej a więc tak naprawdę 0.31zł za 1ml. Co jest kwotą prawie odpowiadająca połowie aktualnej akcyzy.

Zazwyczaj i tak kupuje gdy jest darmowa dostawa/20% zniżki więc wychodzi 9.60zł/10ml bazy albo 7.20zł/10ml
  • Odpowiedz
@Sakaton: polecam sklep vapovor, francuski, 200zl i darmowa dostawa. Liquidy przychodzą w naszej starej formie czyli 40-50/60ml a nikotyna u nich niecałe chyba 3zl, gotowa sól 5zl. Sprzęt też atrakcyjny cenowo. Liquidy smaczne
  • Odpowiedz
@Sakaton: hm, 11 dolców za 60ml 6mg Niko... I wysyłka od ilu darmowa bo widzę 10 USD... Na vapovor są tańsze liquidy i wystarczy dorzucić 2x za 3zl Niko I wychodzi taniej. No i darmowa wysyłka do paczkomatu. I z eu więc zerowa szansa na jakieś zatrzymanie paczki.
  • Odpowiedz
@Sakaton: Oczywiście nie namawiam, ale widzę że mocno cena rośnie wysyłki jak się doda jakieś większe bo najbardziej opłacalne butle 250ml.. tylko przy nich się opłaca ale przez cenę dostawy nie do końca bo opłaty są liczone co Item w koszyku. No i ograniczasz się do jednego smaku czy tam 2 bo co zamówisz 2x 250? :))) no i sprawdź do swojego sprzętu grzałki, na vapovor masz za połowę ceny
  • Odpowiedz
  • 0
@xMaro: Jak taniej, albo drożej przy cene 10ml na vapovor bo 0,85ml/zł, albo minimalnie taniej jak z longfillem 60ml i nikotyna 1,09ml/zł, hiliq 1,04/zł, to są groszowe różnice, za hiliq przemawia ilość smaków, możliwość zrobienia swojego olejku z listy aromatów w dowolnej pojemności i mocy nawet powyżej 18mg. Ja uzyskalem cenę 1,04ml/zł na hiliq przy zamównieniu 240ml, co kosztowało 220zł łącznie z dostawą. Z kupowania grzałek się wyleczyłem, nie ma
  • Odpowiedz