Wpis z mikrobloga

• 31
@Wielka-Polska-Betonowa bo tak się zaczna. Opodatkujmy najbogatszych, a potem się okazuje, że zarabiając 10 000 zł brutto jesteś zaliczany do bogatych, więc pyk dodatkowo 8% malutkiego podateczku
  • Odpowiedz
  • 5
@Dawul brzmisz jakbyś był tym milionerem i państwo miałoby ci właśnie zabrać cały dobytek, przez takich ludzi jak ty biedaki wciąż są biedakami a milionerzy płacą jeden z najniższych podatków w Europie, tak trzymaj!
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: A tego mema od dobrych 15 lat postuje uparcie lewica a w zasadzie jej elektorat, który jest odbiciem przeciwnego obozu również oszołomów czyli elektoratu konfederacji. Jesteście tym samym, mało zorientowaną masą sterowaną przez psychopatów. Różnicę stanowi jedynie światopogląd ale to bez znaczenia bo w dzisiejszym świecie wpadasz do wiadra z proponowanymi treściami i już z niego nie wychodzisz, chełpiąc się przy tym, że jesteś siewcą jedynej prawdy a nie
  • Odpowiedz
@Dawul: możesz się śmiać, ale to osoba zarabiająca 3,5k jest okradana z całych zarobionych pieniędzy. Wszystko idzie na przeżycie. Pomimo że z żoną zarabiamy naprawdę dobrze, to zawsze będę stał po stronie zwykłych ludzi, a nie korporacji i milionerów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawul o proszę, wolnościowiec, a powiedz mi panie w takim razie za czyje pieniądze powinniśmy budować drogi i szkoły bo jestem ciekawe :)
  • Odpowiedz
  • 2
@klefonafide: a to nie wiedzialem, ze przeznaczanie pieniedzy na swoje potrzeby to okradanie, dobrze wiedziec, gdzie mam to zglosic?

@Alert997 no jak czyje? Podatników. Czyli rozumiem, ze budowa szkół i dróg uzasadnia okradanie ludzi z ich 85% uczciwie zarobionych pieniedzy?

Ty a moze sluchaj zrobmy tak, obok Ciebie buduje sie szkola i droga, to wtedy Ciebie obciazymy 85% podatkiem i oczywiscie kwota minimalna ktora musisz przeznaczyc, jak nie starcza
  • Odpowiedz
A tego mema od dobrych 15 lat postuje uparcie lewica a w zasadzie jej elektorat, który jest odbiciem przeciwnego obozu również oszołomów czyli elektoratu konfederacji. Jesteście tym samym, mało zorientowaną masą sterowaną przez psychopatów. Różnicę stanowi jedynie światopogląd ale to bez znaczenia bo w dzisiejszym świecie wpadasz do wiadra z proponowanymi treściami i już z niego nie wychodzisz, chełpiąc się przy tym, że jesteś siewcą jedynej prawdy a nie rzucającym ze swojego
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawul po pierwsze, skąd wziąłeś te 85%? XD widzę argumenty się sypią a po drugie to jeżeli wciąż płaciłbym taki sam procentowo podatek jak biedaki na najniższej to ok bo wtedy to jest sprawiedliwe bo teraz osoby na najniższej oddają procentowo dużo więcej w podatkach niż pan milioner. Rozwiązanie to podatek liniowy.
  • Odpowiedz
  • 2
@Dawul typie, jesteś uposledzony? Nic nie wspominałem o żadnym kalkulatorze razem, tym bardziej o 85% którymi do mnie pijesz. A z opodatkowaniem bogatych chodziło mi oto że relatywnie DG płaci dużo niższe PROCENTOWO podatki od ludzi NA UMOWIE O PRACE, zwłaszcza ci z wyższymi dochodami. Trzeba Ci coś jeszcze przeliterować?
  • Odpowiedz
  • 5
@Alert997:

typie, jesteś uposledzony? Nic nie wspominałem o żadnym kalkulatorze razem, tym bardziej o 85% którymi do mnie pijesz.

Pytasz mnie skad wzialem to Ci powiedzialem, a sie do mnie plujesz xD. Ty sie dobrze
  • Odpowiedz