Aktywne Wpisy
PiersKurczaka +127
Chipsy paskudne jak życie polaka
czemuztak +481
Wiadomo, wykop to portal ze śmiesznymi obrazkami, ludzie wrzucają śmieszne rzeczy, można się pośmiać, poszydzić, pokłócić się, poobrażać ruskich, kaczora, donalda, konfederacje.... a nie, już pisałem o ruskich. Ogolnie: po to tu wchodzimy.
Ale naprawdę życzę wszystkim, którzy mieszkają w tych rejonach, żeby ich nie zalało, żeby nie tracili swoich domów, albo i w najgorszych przypadkach życia. Trzymajcie się tam, oby na memach się skończyło!
#powodz #wroclaw #
Ale naprawdę życzę wszystkim, którzy mieszkają w tych rejonach, żeby ich nie zalało, żeby nie tracili swoich domów, albo i w najgorszych przypadkach życia. Trzymajcie się tam, oby na memach się skończyło!
#powodz #wroclaw #
Jeśli już się czegoś domagać to by rząd dał pieniądze na zwiększenie podaży. W Polsce samorządy budują bez budowania szpitale, stadiony, dworce, kładki przez Wisłę, a przesta je betonowy klocek... Przypadek? Nie sądzę.
Aktualnie milionerzy to biedniejsza część klasy średniej, wystarczy mieć małą firmę np zakład fryzjerski plus dom na wsi i masz majątek wart ponad milion złotych. I takich ludzi najczęściej dotykają wysokie podatki bo brakuje im na dobrego księgowego.
Za to ludzie naprawdę bogaci podatków praktycznie nie płacą.
I żeby nie było, jestem za podatkiem od pustostanów, ale nie lubie głupiego p---------a.
@Alert997: Na szybko w internecie znalazłem kalkulator, który mówi, że we Francji od 116k EUR rocznej pensji zapłacisz 41k podatków i składek, czyli 36%. W tym samym czasie w Polsce od 500k PLN zapłacisz 195k, czyli 39%?
I nie wiem jak we Francji, ale w
Przykład:
Dochodowy 12% z 1 mln = 120 tys zł
Dochodowy 12% ze 100 tys = 12
Strach przed jakimkolwiek podatkiem jest uzasadniony.
Dlatego, mimo iż jestem zwolennikiem opodatkowania najbogatszych, to za każdym razem, gdy politycy podejmują temat, jestem
Problematyka tego, że choćby faktyczni milionerzy już nie mają przychodów i trzeba by może zacząć dyskusję o tym jak to rozwiązać - nie
Podatek dochodowy daje zbyt dużą przestrzeń do optymalizacji podatkowych.