WIG20 jest skrzywiony prospadkowo i niewiele się tu zmienia od lat Po wrzutce z 15 czerwca i później z 22 sierpnia algorytm grający tylko S na FW20 wygrzebał się w końcu na nowe maksy historyczne. Impet spadkowy intra występuje więc częściej niż wzrostowy, a wysokie otwarcia luką wykorzystywane są głównie do sypania a rzadziej do kontynuacji. Patrząc przez pryzmat systemu - stan ten nasilił się w grudniu 2023 i trwa do dziś. Czy nowy maks jest zwiastunem dalszych spadków to trudno jednoznacznie wyrokować, ale swingi po przebiciu ATH na linii kapitału, poprzedzone długimi obsunięciami to historycznie wartości pomiędzy 300 a 2500 punktów.
A teraz w radiu usłyszą Państwo cegiełke na rzecz ofiar powodzi – Moja i twoja nadzieja, w wykonaniu Sanah, Dawid Podsiadło, Daria Zawiałow, Vito Bambino, Roxi Węgiel, Viki Gabor....
Halo chłopy #cnc co tam dziś toczycie, frezujecie, szlifujecie. Ja dziś mam oddelegowanie na ukochanego TURA 50 i taki wałeczek elegancko utoczyłem a zaraz za ślimaki M3 Z3 się będę brał ʘ‿ʘ #pracbaza
Po wrzutce z 15 czerwca i później z 22 sierpnia algorytm grający tylko S na FW20 wygrzebał się w końcu na nowe maksy historyczne.
Impet spadkowy intra występuje więc częściej niż wzrostowy, a wysokie otwarcia luką wykorzystywane są głównie do sypania a rzadziej do kontynuacji. Patrząc przez pryzmat systemu - stan ten nasilił się w grudniu 2023 i trwa do dziś.
Czy nowy maks jest zwiastunem dalszych spadków to trudno jednoznacznie wyrokować, ale swingi po przebiciu ATH na linii kapitału, poprzedzone długimi obsunięciami to historycznie wartości pomiędzy 300 a 2500 punktów.
#gielda #algotrading