Czy po siedmiu latach spędzonych w Niemczech wrócić do Polski? Pracę mam od ręki 8k netto po wdrożeniu się dochodzi system premiowy. Mieszkanie kompletnie za free. I powrót w rodzinne strony. Sumując plusy dodatnie i plusy ujemne zostania w DE i powrotu do PL stoję totalnie po środku i od dwóch tygodni nie potrafię podjąć decyzji. Jak się teraz żyje w Polsce? Warto jest wracać czy w ogóle o tym nie myśleć?
@Tiefschwarz: 8k netto w takim Krakowie szału nie robi, ale jak masz mieszkanie opłacone to ja bym wracał, tylko jeszcze jakiś leas na dobre auto wziąć przed powrotem
A teraz w radiu usłyszą Państwo cegiełke na rzecz ofiar powodzi – Moja i twoja nadzieja, w wykonaniu Sanah, Dawid Podsiadło, Daria Zawiałow, Vito Bambino, Roxi Węgiel, Viki Gabor....
Halo chłopy #cnc co tam dziś toczycie, frezujecie, szlifujecie. Ja dziś mam oddelegowanie na ukochanego TURA 50 i taki wałeczek elegancko utoczyłem a zaraz za ślimaki M3 Z3 się będę brał ʘ‿ʘ #pracbaza
Pracę mam od ręki 8k netto po wdrożeniu się dochodzi system premiowy. Mieszkanie kompletnie za free. I powrót w rodzinne strony.
Sumując plusy dodatnie i plusy ujemne zostania w DE i powrotu do PL stoję totalnie po środku i od dwóch tygodni nie potrafię podjąć decyzji.
Jak się teraz żyje w Polsce? Warto jest wracać czy w ogóle o tym nie myśleć?
#pytanie #emigracja #polska #niemcy #krakow #kiciochpyta