Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, macie jakieś porady przy próbie podjęcia #keto ? Próbowałem kilka razy ale zawsze miałem dość tłuszczu/mięsa po jakichś dwóch tygodniach. Chcę spróbować, bo ciągle jestem chory, bolą mnie stawy, mam dziwne przebarwienia skórne, na które brałem antybiotyk przez miesiąc i nie pomogło, a dodatkowo produkcja sebum oszalała u mnie ostatnio. O zjazdach w ciągu dnia, niewysypianiu się i rozdrażnieniu bym zapomniał. Nie zakładam, że będę na tej diecie do końca życia ale chcę opanować sebum i te problemy z cerą(prawdopodobnie zapalenie okołoustne). Rozważam teraz mniejszą ilość mięsa na rzecz nabiału(śmietana, twaróg), orzechów, warzyw. Co o tym sądzicie?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim tylko carnivore - wołowina - jajko - bekon - woda / 45 dni! Musisz wyciszyć stany zapalne! Dodaj po 14 dniach posty 24h na wodzie żeby się oczyszczać - i co 14 dni zjadasz całego brokuła gotowanego 4 minuty. Do tego codziennie suple D3 / B1 / Omega3 / Magnez / Potas - odradzam produkty mleczne przy problemach skórnych - naszpikowane są hormonami. Ewentualnie możesz zastąpić je tylko Mascarpone+Smietana30%(razem ubite)
  • Odpowiedz
@lootenantdan bo te objawy to z jelitek “som”. I to nie pomysł tylko świadectwo wielu ludzi którzy pozbyli się na keto problemów skórnych i dodatkowych kilogramów przez eliminację cukru i zmianę biomu. A o carnivore już nie wspomnę bo musiał bym zacząć lewitować z radości… wolę by ta forma żywienia była nadal niszowa - inaczej mięso będzie chore na inflację! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zrób takie Dirty keto nie musisz żreć tyle tego tłuszczu, Wystarczy że odstawisz całkowicie węglowodany będziesz jadł mu dużo bogatych w witaminy i minerały warzyw, awokado i wieprzowinę ale to nie musi być przerost 50% tłuszczu, uwierz mi. Moja żona leci już 8 rok w ten sposób i wyleczyła wszystkie najpoważniejsze dolegliwości jakie jej doskwierały wcześniej, głównie związane z hormonami.
  • Odpowiedz
@kiedys_wygram przeczyszcza - po zjedzeniu max 2-3h jedno posiedzenie i posprzątane - chociaż w późniejszym okresie wystarczy raz na 3-4 miesiące… ponieważ mięso trawione jest do formy żelu i nie powstają złogi / ale jajko i ewentualne przyprawy mogą zalegać… polecam raz na jakiś czas chrupnąć paprykę grilową ale zieloną fajnie wchłania się witaminę C… ale to naprawdę z częstotliwością brokuła! Mogę dodać też mądrość że raz w miesiącu w pierwszych
  • Odpowiedz
@mitchumi potwierdzam chociaż nie znam Mirka żony ale znam kilkadziesiąt przypadków uzdrowień dolegliwości bez diagnozy! To tak działa! Odstawiasz artificalFood i jesz to co jedzono w Europie przed rewolucją sekty Kellogsa ;)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ułożony-mędrzec-79: Przydałoby się więcej informacji co lubisz jeść i ile masz czasu na gotowanie, bo rzeczywiście jakby jeść w kółko kabanosy i ser to można się znudzić :D
Generalnie dobrze kombinujesz, warzywa to podstawa - ja na keto zawsze jadłem więcej warzyw niż na standardowej diecie i wchodziły bez problemu :)
Orzechy to dobra opcja ale najlepiej włoskie i pekan, odradzałbym duże ilości ziemnych bo nie są zbyt zdrowe.
Z takich ciekawszych opcji,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim z warzywami jest problem nazywany szczawianami oraz masą pestycydów! Dodatkowo szczawiany + fruktoza == podagra i kamienie na nerkach przy oczyszczaniu organizmu - wtedy trzeba suplementowac potas który odgrywa ważną rolę przy oczyszczaniu nerek / i należy pamiętać o soli min5 gramów na dobę by rozpędzać mitochondria (to jest w uproszczeniu) ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim odnośnie migdałów == trucizna / można ich jeść max 4 migdały na dobę! A najlepiej omijać! Polecam pistacje / makadamia. W dino 200g pistacji 10-15PLN zależy od promki / zielone solone! Kupuję co tydzień 4 paki wbijam! Skład pistacji jest jak multiwitamina !!!
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
doświadczony-nomada-5: Nie kupuj nic innego żeby nie kusiło.

Dobrej rady nie ma generalnie bo przyprawy też się nudzą po pewnym czasie - ja jak byłem na keto to sobie urozmaicałem owocami sezonowymi z niskim indeksem glikemicznym ale nie mam (albo wtedy nie miałem) problemów z szybkim wejściem w ketozę a wiem że nie wszyscy tak mają.

• Odpowiedz