Wpis z mikrobloga

@conamirko no ale czemu byli oficjalnie w przyjacielskich relacjach? Po co ciagnal kontakt? I czemu bedac tak zdolnym nie poszedl pracowac do konkurencji tylko latami pozwalal goryczy rosnac?

@Rocky_Zuma_Skye w sumie tez pytanie ile lat po koncu z Gretchen zaczal ze Skylar - by nie wyszlo ze to byla "nagroda pocieszenia" typu "patrzcie ja tez moge!"

Tak naprawde Walt robil wszystko aby zapewnic frustracji dobre warunki do rosniecia
  • Odpowiedz
@ProElo

Scena gdzie Skyler opowiada podczas audytu urzędu skarbowego że używała Quicken do prowadzdnia ksiąg i że na pewno jest dobrze bo nic nie świeci na czerwono to jest jedna z najlepszych / najsmieszniejszych scen tego serialu (chociaż było ich wiele).
  • Odpowiedz
@ProElo: też hejtowałem Skyler gdy oglądałem BB po raz pierwszy, ale później stwierdziłem że w sumie to bardzo kochająca i oddana żona. Zauważ, że tylko ona z normalnych ludzi wiedziała o przestępczej działalności swojego męża. A i tak mu pomagała prac pieniądze. Dla mnie złoto żona
  • Odpowiedz
@Protectorx: oby nie, dla mnie BCS zamknął temat a Mike jest już za stary by cokolwiek robić w tym temacie. Twórca powinien nakręcić po prostu nowy inny serial a nie kręcić utarte schematy
  • Odpowiedz
@Rocky_Zuma_Skye: jak okradli? Chłop pozbył się udziałów w firmie gdy ta była mała a po latach urosła. Zdarza się, takich ludzi pełno na świecie, którzy nie wierzyli w sukces i wyszli szybciej z rynku
  • Odpowiedz
  • 0
@ProElo byl odcinek gdzie przy wspolnym stole spotkali sie jeese walt i skyler. Po cichu liczylem ze zawiąze sie mila atmosfera i wal z jeesem opowiedza skyler wszystkie historie
  • Odpowiedz
Walter sam przyznał, że robił to wszystko dla siebie

@CzajnikZniszczenia: I tu akurat można go zrozumieć. Dowiedział się że zostało mu ostatnie 5 minut życia, którego do tej pory nie miał. I zagrał va banque (tzn. odwrotu już nie było mimo że okazało się, że jeszcze pożyje). Koniec końców jednak pod względem rodziny na w ostateczności próbował odkupić winy.

• Odpowiedz
Ale ostrzegaj o spoiler alert i ukrywaj odpowiedź. Daj ludziom takim jak ja, którzy planują to obejrzeć trochę przyjemności z oglądania.

@manny24: xD serial ma grubo ponad 11 lat
Poza tym nie napisałem nic co zdradzałoby fabułę
  • Odpowiedz
@ProElo: Hank był idealista, w życiu by nie poszedł w ten interes.
@chico_lachowski no właśnie problem w tym, że serial na każdym kroku udowadnia, że tak średnio Walter wie czego chce
To po prostu historia o chłopie który zmarnował życiową szansę i potem w obliczu śmierci, nie ma nic do stracenia i próbuje choć raz w życiu coś znaczyć
@peszmerd To tylko całkiem na początku, nawet w jednej
  • Odpowiedz