Wpis z mikrobloga

Wykopki z Wrocławia. Mam kilka pytań.
1. Gdzie zabrać obcokrajowca żeby spróbował polskich dan ale w takim średnim standardzie? Nie za drogo ale smacznie.
2. Czy są jakieś kolumbijskie knajpy we Wrocławiu? Albo coś związanego z Kolumbia? Kojarzę że jakaś kawiarnia jest chyba ale nie pamiętam gdzie.
3. Czy sa problemy z parkowaniem w centrum a jeśli tak to czy polecacie jakieś miejsce do parkowania bez opłat?
#wroclaw #jedzenie
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pasta_alla_carbonara: napisał nie za drogo. Sorry, ale Młoda Polska to jest droga knajpa.

Co do Menu Motto to z tego co ja pamiętam to nie jest jej knajpa. Było jej menu po tym jak była w Master Chef. Pamiętam, że w którymś momencie było info ze juz dłużej nie ma nic wspólnego z tą restauracja bo ma Młoda Polskę.

Napisałem wyraźnie wyżej z 2 lokalem czyli Baba celuje w gwiazdkę
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Tego co gada ten Grubas odnośnie wrocławskich knajp w przewodniku Michelin to bym w ogóle nie brał na poważnie, to jest sztucznie wymyślone zagadnienie na potrzeby „kreowania kontentu” - temat jest chwytliwy więc będzie męczył clickbaitami „Czy Wroclaw będzie w przewodniku Michelin?” „Jakie wrocławskie restauracje powinny się znaleźć w przewodniku” etc xD

Prawda jest niestety taka, że jeszcze długo żadne się nie znajdą, bo chociażby od Krakowa dzieli nas
  • Odpowiedz
@gacek2121: Jak z zagranicy i chce zobaczyć co normalni Polacy z Polski jedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) to może po prostu jakiś bar (tylko nie bar mleczny, ale taki normalny, z żurkiem, mielonymi i schabowym).

Gdy jestem w jakimś nowym kraju, to lubię tego typu miejsca odwiedzić dla lokalsów, a nie pod turystów.

Takich barów we Wrocławiu jest na pęczki, każdy z opinią powyżej 4 na
  • Odpowiedz
w ramach randki

@gacek2121: Najbardziej randkową jest imho Ida, jest tam przepiękne patio i dobre wino, na randkę na pewno nie Konspira ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz