Aktywne Wpisy

Arbuzlele +788
KorpoRozowa +2
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.0% (325)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 33.0% (160)

źródło: ZWVmNTE5dTY3Dzhnak54I3RXbD0sF3Z1I090dmoDaGMuQig9KVAoMiYCYDM3QCo2IR1gJCkaOyc_QjhlalEzJCYBLy1qUDc1MwlhZXAGaWNlVXl5Iw1qNHtZdjEkGDs0NV1jNSdQPjIzC3tlfARpdSs
Pobierzale
Wszystkie 4 kraje z najwyższym oprocentowaniem charakteryzuje to że maja własna walutę. Miały tez wyższą inflację niż strefa euro i dlatego stopy procentowe są utrzymywane na wyższych
Przy cięciu stop, zmniejszysz rate już zakredytowanym, ale podwyższasz ceny mieszkań
Jakby im spadła ilość kredytów, to by dali lepsze warunki. To samo sprzedaż mieszkań. Polacy nadal kupują ich dużo, jest spadek. Ale mały, to ceny też spadły tylko trochę.
To nie zwiastun 0% trzyma ceny mieszkań.
Prawidłowo dojeżdżać Polaków biedaków cebulakow. Nie masz nieruchomości= wynajem dla ciebie mordo ( ͡º ͜ʖ͡º)
wczorajszy odcinek o tym mówi (fajne wykresy są pokazywane):
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@Yuri_Yslin: 9% plus droższe mieszkania w pakiecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Mamy praktycznie zmonopolizowany rynek przez państwo bez konkurencji plus zlotowke bedaca żetonem bez wartości to takie są tego efekty.