Wpis z mikrobloga

#masseffect #masseffect2 przeszedłem w końcu i nie zawiodłem się. Mega gra, zajebisty klimat, dobrze zarysowane postacie, ciekawe wątki. Finałowa walka może nie najtrudniejsza ale wywarła na mnie dobre wrażenie

czas na #masseffect3
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@filiprock: (#)

szczególnie żniwio-człowiek

ja za każdym razem śmiecham z człowieka który to wymyślił xD przecież to nie ma logicznego uzasadnienia. No może to, że na wzór człowieka i mając DNA ludzi takie coś wychodziło. Ale przecież to niepraktyczne jest

ale sama końcówka i bieg bardzo fajne.
lennyface - @filiprock: (#) 

szczególnie żniwio-człowiek 

ja za każdym razem śmie...
  • Odpowiedz
@filiprock: Teraz 3 część, sporo wyborów moralnych, multik i wiele DLC. Dopełniają one grę i pozwalają się wczuć w klimat jeszcze bardziej. I Dyskusyjna końcówka, która dla mnie była dobrym zwieńczeniem trylogii. Jak będziesz chciał zagrać w multi to napisz do mnie. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@filiprock: to straszna lipa! Ja bym grała misję od nowa, bo potem w trójce ich nie będziesz miał. Do drzwi się bierze Mirande, do roju Samare.
  • Odpowiedz
@Lymha: no i samare wzialem do roju, oprocz tego mialem zaeda i jack, zaed przeżył samara już ledwo ledwo ale przeżyła a jack nie zdążyła i porwał ją rój. Na koniec jak już trzeba się lać ze żniwiarzem to jest opcja czy mają zabunkrować się i bronić drzwi, powiedziałem, że tak, wziąłem tali i garrusa ze sobą a reszta broniła drzwi i nie miałem już możliwości wyboru kto będzie bronił
  • Odpowiedz
@filiprock: A na pewno zrobiłeś wszystkie misje lojalnościowe? Bo i Samara, i Jack trzymające barierę powinny przeżyć. Już dokładnie nie pamiętam, co kiedy było, wiem, że trzeba Legiona albo Tali jako specjalistę, Mirandę/Garrusa jako dowódcę, do eskorty załogi najlepiej Mordina, bo skurczybyk lubi ginąć w ostatniej scence, do bariery Samarę. I wszyscy muszą być lojalni. Fajnie jest spotkać ekipę w trójce, więc ja robiłam tak by na pewno wszyscy przeżyli
  • Odpowiedz
@Lymha: Tylko legion mi został do zrobienia w lojalce, więc tutaj nie powinno być problem, mordin przeżył wszystko bez większych problemów. Więc no nie wiem, spróbuję jeszcze raz i tyle :)
  • Odpowiedz
@filiprock: Mordin raz przeżyje, a raz wywinie numer, z nim to jak w kalejdoskopie. Próbuj różne konfiguracje, bo warto. Ja nawet zaczynałam jedynkę od nowa, żeby Wrex przeżył, bo wcześniej mi go ta głupia menda zabiła. Jak ja nienawidzę Ashley :P
  • Odpowiedz
@Lymha: taka trochę Aerie z Baldurs Gate 2. Nawet mówi i zachowuje się podobnie.

Kiedy Tali wzywa Chiktikkę, wydając jej rozkazy krzyczy: „Atakuj optykę, Chiktikka! Atakuj optykę!”, co stanowi nawiązanie do Minsca z Baldur’s Gate krzyczącego: „Atakuj oczy, Boo! Atakuj oczy!” Boo jest miniaturowym kosmicznym chomikiem olbrzymem.

Aerie czasami reaguje na polecenia mówiąc: „Szybciej niż Chiktikka Fastpaws!”, zaś Tali zdarza się mówić, że „nikt nie jest szybszy niż Chiktikka vas
  • Odpowiedz