Wpis z mikrobloga

@metroboomin nie mam pojęcia co subop miał na myśli z tym że "paski oddają więcej smaku", ale fakt że cienkie paski szybciej się smażą, mają większy stosunek powierzchni do wnętrza dzięki czemu lepiej przyjmują ewentualną marynatę i mają więcej zrumienionej powierzchni, dlatego mięso do stir-fry kroi się właśnie w paski. Mają delikatniejszą strukturę niż kostka (oczywiście jeśli kroi się w poprzek włókien). Wbrew pozorom trudniej je też przesuszyć niż kostkę jeśli
  • Odpowiedz
Czasem myślę, że niebieski sobie nie zasłużył na taką dziewczynę


@drobne_na_taryfe: nie zasłużył, bo kurczak wygląda jak niedopieczony kurak z podejrzanej budy, której właścicielem jest Banglijczyk udający Turasa

  • Odpowiedz
Jaki jest sens takich baitów? To ma jakies podłoże psychologiczne, kompensowanie sobie czegoś? Chodzi o zwykłą rozrywkę i zabicie nudy? Pytam serio, dotarło do mnie właśnie jak to jest u gruntu idiotyczne, ale z jakiegoś powodu niektórzy tak robią xD
  • Odpowiedz