Wpis z mikrobloga

Podobno Taazy musi oddać 20% z wygranego miliona do PRIME. Co o tym sądzicie? Według mnie dobry manager ułożyłby umowę, że ok, oddaje Taazy % ale z wynagrodzenia gwarantowanego, a nie bonusu w postaci wygranej. Dodatkowo przedłużył przed walką kontrakt na jeszcze 5 walk...

#famemma #primemma
yechu - Podobno Taazy musi oddać 20% z wygranego miliona do PRIME. Co o tym sądzicie?...

źródło: taazy-po-wygraniu-miliona-smieje-sie-ze-swoich-przeciwnikow-481101513238

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yechu: Prime wyciągnęło dłoń i dali mu się pokazać. Fame go nie ściągnęło do siebie ze względu na klipy z gejami, a dlatego, że sportowo zdemolował w klatce ich zawodnika - Pasuta. Dlaczego PRIME miałoby ratować turniej konkurencji za jakieś grosze, lub za free? Fame jest samo sobie winne, że biorą nudnych sportowców, a nie gości z umiejętnościami i charyzmą. Przykład Kaczora - dobijał się do freaków od sporego czasu,
  • Odpowiedz
@bartexx96: To jest ogólnie ciekawa rzecz gdyż po walce zyskał mnóstwo normików którzy sami od siebie spamowali media i programy powiązane z Fame aby Taazego brali.
  • Odpowiedz
  • 0
@bartexx96: Nie no za free to byłoby przegięcie w drugą stronę. Chodzi tylko o negocjacje i zapis w kontrakcie i np oddanie % z gwarantowanego zarobku na FAME, a nie wygranej w turnieju. Oczywiście nie musieliby się na to godzić. Ale od tego są negocjacje, aby wypracować coś korzystnego a nie godzić się z góry "bo pozwolili walczyć".
  • Odpowiedz
@drogba90: menago wynegocjował by 15%, sam by wziął 10 % i by jeszcze gorzej wyszedł do tego pewnie by mu nakręcił trenerów co dodatkowy procent robi. Niech taazos nie płacze bo takich pieniedzy by przez 10 lat na kurierce nie zarobił z jego głową.
  • Odpowiedz
@Jax89: Ogólnie 200 tysięcy to wiadomo, że sporo ale z drugiej strony tym turniejem sobie wywalczył sporo walk na fajnych warunkach finansowych. Na spokojnie można go zestawić z Ciosem (nie wiem po co, bo sportowo walka nie ma sensu, ale dla dymów na konfach pewnie PRIME to zorganizuje), Labryga (bo mają jakieś zatargi), Szeliga, Załęcki, Paweł Tyburski, Josef Bratan czy nawet Norman Parke. Patrząc na to, że teraz jest na
  • Odpowiedz
@bartexx96: Najważniejsze aby na te walki w prime za drobne brał zjebów pokroju cios, olejnik, dwu magicali itp.. nikogo mocnego bo nich przyjdzie czas i dużo większy będzie zarobek... po co ma się bić z mocnymi za śmieszna kase ? Ludzie to zrozumieją
  • Odpowiedz
dobry menago

@yechu: Słowo klucz. Sam sobie odpowiedz, czy taki prosty Seba w miesiąc wyciągnie sobie z kapelusza dobrego menago, który faktycznie zadba o jego interesy, czy może prędzej pijawę, która puści go z torbami? Bo przypominam, gość zaistniał we freakach miesiąc temu.
  • Odpowiedz
Według mnie dobry manager ułożyłby umowę, że ok, oddaje Taazy % ale z wynagrodzenia gwarantowanego, a nie bonusu w postaci wygranej.

@yechu: tyle, że on najwidoczniej nie ma menagera. Dla mnie to bronienie ludzi co nie czytają umów a potem płacz to debilizm.
  • Odpowiedz
@Biseksualny_Wojciech: dokładnie teraz wychodzi ze idiota nie docenia co ma. Ale ten kto go ogląda to wie że jemu zawsze mało. Ty mówisz o zarobieniu, a tu jest kasa na czysto odłożona, ten baran nigdy by takiej kasy nie odłożył. Gotowa kasa na stole żeby kupić mieszkanie, sam odkładając to by nigdy nie dojechał bo i tak by go inflacja wciągnęła i ceny mieszkań by odjeżdżały z roku na rok
  • Odpowiedz
@yechu: a co mają powiedzieć piłkarze gdy ich stare kluby dostają % za transfery bo są ich wychowankami? To jest normalna taktyka, PRIME dało mu szanse, on ją wykorzystał, to oni na tym zarobili. Na tym polega biznes.
  • Odpowiedz
  • 0
@drippinsauce: tylko podstawowa różnica jest taka, że klub rzeczywiście przez lata wydaje kasę na szkolenie zawodnika, a taki Taazy zawalczył tylko jedna walkę w Prime. Wiem, że na tym polega biznes, ale ja sam bym się na takie warunki nie zgodził.
  • Odpowiedz
  • 0
@lorealsek: wiesz, można mieć sponsora za kilka tysięcy a można mieć za dziesiątki. Jeśli podpisał tak słaba umowę, to sponsorów też raczej niezbyt korzystnych przyjął.
  • Odpowiedz