Aktywne Wpisy
Duza-fajka +65
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
WezelGordyjski +47
Z dZiewczyna już od 7 lat skladamy się na wynajmowane mieszkanie pół na pół. Obecnie płacimy 2500 miesieczmie i dziewczyna dokłada sie 1250zl. Nie sądziłem, że tyle będziemy razem i chce się jej oświadczyć i nie wiem jak jej powiedzieć,że to moje mieszkanie na własność.
cala polska spiewa z nami
jesteśmy płacowymi niewolnikami
hej
Jeśli ktoś się czuje niewolnikiem płacowym (hehe), to należy zerwać kajdany i nie pracować dobrowolnie za niskie stawki.
Też jakaś opcja xd
Jak pan prezydent nakazał
@NieJanek A jaka jest alternatywa dla zarabiania pieniędzy? Pobieranie socjalu? No, no - to dopiero jest wolność XD
Nie widzę żadnej różnicy między wypłata na UOP a płatnością za faktury na działalności.
I tu i tu żyjesz bo dostajesz zapłatę.
Ten cytat to jakieś g---o dla tych co są rentierami albo p--------o MLMiarzy
Generalnie w niewolnictwie płacowym chodzi o to, że nie można o tak sobie rzucić słabej pracy i znaleźć sobie innej bo mieszka się na przykład w Polsce powiatowej gdzie nie ma za wiele ofert pracy, a przez zobowiązania nie można wyjechać gdzieś indziej.
Pracujesz za grosze, nie mając kompetencji, w Polsce powiatowej, bierzesz kredyt czy inne zobowiązania na które cię nie stać i nazywane to jest "niewolnictwem" jakby ktoś kogoś do tego zmuszał i odbierał wolę.
Brzmi jak hasło jakiegoś socjalisty.