Wpis z mikrobloga

Mamy początek roku szkolnego i z tej okazji... tak na poważnie i bez złośliwości.
Myślicie że długo im zajmuje wyszukanie ludzi którzy dadzą popis swojej niewiedzy w podstawowych zagadnieniach?

Czasem oglądam i naprawdę poziom głupoty jest zatrważający.
"Za moich czasów" na 30 osobową klasę zdarzała się jedna "ćwierć inteligentna" osoba z której była "beka" gdy wskazywała np na mapie Polskę w miejscu Algierii ale nadal uważam ze nie było aż tak źle.
Rozumiem też że niektórym osobom występ przed kamerą odbiera część rozumu i ciężej im poskładać myśli jednak wydaje sie że większość z tych osób jest w miarę rozluźniona.
Jestem trochę przerażony poziomem wiedzy młodej części społeczeństwa.
Ale może prowadzący kanał muszą zarzucać duże sieci i spędzić sporo czasu by móc zlepić odcinek pełen tak głupich odpowiedzi.

Jak myślicie. Z czego wynika tak mała wiedza młodych osób?

#przemyslenia #pytanie #edukacja #szkola #maturatobzdura #gimbynieznajo #kiedystobylo #kiciochpyta
4pietrowydrapaczchmur - Mamy początek roku szkolnego i z tej okazji... tak na poważni...

źródło: maxresdefault (2)

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@4pietrowydrapaczchmur: Oni pewnie filtrują osoby do tych filmików. Gdyby ktoś odpowiadał perfekcyjnie, to nie pojawiłby się w materiale. Ja akurat znam młodych ludzi, bo jestem w takim wieku, że niektórzy moi znajomi mają już dzieci w szkołach średnich. Nie jest aż tak źle jak się niektórym wydaje. Sporo z tych dzieciaków ma jakieś zainteresowani, ambicje i wiedzę o świecie.
  • Odpowiedz