Aktywne Wpisy
mmmod +27
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +216
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Oczywiście dla samego wyniku wyborów, start Tuska jest fatalnym rozwiązaniem, ale przy takiej szansie złapania monopolu na władzę, można to wliczyć w koszty.
Ogólnie uważam, że :
Start Tuska = Hołownia pójdzie z notowaniami do góry, być może i sam Mentzen także. Wynik Donka byłby niższy niż Rafała i PiS mógłby coś ugrać, gdyby wystawili jakiegoś "młodego, wysokiego, amerykańskiego", który byłby dobrym mówcą.
Tusk ma według mnie spory elektorat negatywny wśród ludzi nie do końca zainteresowanych polityką na co dzień + dużo wrogów i to mu nie pomoże. A przez rok tego na pewno dojdzie więcej (patrz - ewentualny Kredyt 0 %)
Start Trzaskowskiego = Hołownia przepada i zostaje zmarginalizowany już podczas kampanii, wykręcając max 10 %. Do II tury Rafałek przechodzi jako zwycięzca pierwszej, generalnie w II turze też jest faworytem. W przypadku, kiedy rywalizowałby z Czarnkiem/Tarczyńskim/Morawieckim, ma wygraną w kieszeni. Jak z "nowym Dudą" (PR), to jest 60-40 % w szansach według mnie dalej dla Trzaskowskiego, ale już nie tak pewnie.
Podsumowując: Jeśli PO wystawi Tuska, a PiS Morawieckiego, to reszta kandydatów może otwierać szampany. Szanse na taki scenariusz oceniam na niewielkie, ale na pewno nie żadne.
#polityka #wybory #bekazpisu #bekazpo #bekazkonfederacji #polska
Jesienią się wyjaśni. Według mnie, gdyby start Trzaskowskiego był w 100 % pewny, to lada moment by to ogłosili.
@B0mblak: Hehe. PiS i PO to partie wodzowskie. Skoro Jarosław Kaczyński chciał być prezydentem, to i Tusk może chcieć nim być. W obu przypadkach nie oznacza to utraty władzy w partii. Nie ma najmniejszego problemu zrobić sobie Budkę premierem czy innego polityka, który jest bezgranicznie oddany. Nikt nie jest na tyle
Właściwie byłoby jeszcze prościej, bo Duda od czasu do czasu pokazywał Kaczyńskiemu rogi i zależało mu na swoim wizerunku i pozycji, chciał się czuć kimś. Np veto Lex TVN, ale nie tylko. Relacje między oboma Panami były chłodne.