Aktywne Wpisy
marian-pxzz +625
Oglądałem dom, cena 2mln zł. Pośredniczka z agencji nieruchomości nieśmiale powiedziała mi że prowizja dla niej to tylko 2% dla obu stron. Obu w sensie po 2% każda ze stron XD
Czyli kobieta chce 4% z 2mln wychodzi 80tys zł za wystawienie go na olx i oprowadzenie po nim przez 30 min XDDD
#nieruchomosci
Czyli kobieta chce 4% z 2mln wychodzi 80tys zł za wystawienie go na olx i oprowadzenie po nim przez 30 min XDDD
#nieruchomosci

Salido +251
Minął 24. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
107 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
110 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
107 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
110 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-9
Pobierz
![Chiny budują kolejną wielką zaporę i wywołują wielki strach [WIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f662a6eaf00ae65eacea23a403a30562dc43625beb80721479d4be910f5eebd9,q80.jpg)

Czy osoba zupełnie zielona poradzi sobie z HA? Obecnie mam w domu rolety, kilka żarówek i gniazdek sterowanych przez WiFi, ale zauważyłem, że zaczęło to wpływać na sieć w domu. Pomyślałem o przejściu na Zigbee i dużo osób poleca zabawę w HA, co po kilku filmikach sprawia wrażenie dość skomplikowanego. Bawić się w to czy do prostej automatyki domowej w stylu: oświetlenie, rolety i gniazdkach wystarczy np Tuya?
Zwykłe automatyzacje, np. włącz światło o godzinie x, poczekaj 10 minut, wyłącz światło lub po naciśnięciu guzika (pilot) włącz urządzenie x . Jest bardzo prosto do zrealizowania w trybie graficznym HA .
Skomplikowane mogą być te automatyzacje które Ty wymyśliłeś, które zawierają kilka, kilkanaście warunków, które wymagają szablonów i matematyczno/logicznych zależności. A będą skomplikowane dlatego, że szukając pomocy inny nie będą rozumieć dokładnie co masz zaplanowane.